Ennakko: Lempo N2 hakee yllätystä Suomen Cupissa Hakkarissa

15.10.2024

MITÄ: Naisten Suomen Cupin 2. kierros Lempo-Volley N2 – PuMa-Volley N1

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 19.10. klo 15

LIPUT: 7/4€, alle 16v ja Lempo-junnut ilmaiseksi, 1-sarjan kausikortti ei käy.

LIVE: Lentis TV

Tulospalvelu

Lempo-Volleyn naisten 2-sarjajoukkue saa Suomen Cupin 2. kierroksella hienon mahdollisuuden testata tasoaan ylempisarjalaista vastaan, kun vieraaksi saapuu viime kauden 1-sarjan hopeajoukkue PuMa-Volley Helsingistä.

Cupin ottelu pelataan Lempäälässä Hakkarin liikuntahallissa lauantaina 19. lokakuuta kello 15 alkaen.

Lempo N2 lähtee Cupin otteluun allaan vasta yksi sarjapeli. 2-sarjakauden avausottelussa viime viikolla Pirkkalan Pirkat oli Lempoa parempi 3–0. Lempo joutui kauden avaukseen hieman vajaalla kokoonpanolla loukkaantumisten vuoksi, joten toivottavasti Cupin kohtaamisessa valmennuksella on käytössään jo laajempi rosteri.

Lempon joukkue muuttui viime kaudesta jonkin verran, mutta ryhmä koostuu yhä pitkälti omista junioreista ja lempääläiskasvateista. Päävalmentajaksi palasi konkarivalmentaja Ilari Jokinen yhden kauden tauon jälkeen. Hänen apunaan on 364-liigapelin pelaajaikoni Sauli Silpo.

– Hienoa saada Cupissa vastaan juuri Puma-Volley, jossa on paljon lupaavia nuoria pelaajia. Lisäksi vastustajan joukkueesta löytyy muutama kokeneempi ykkössarja- ja liigapeluri. Meidän tytöille tämä on hieno näytön ja oppimisen paikka. Tehdään Hakkariin kunnon tapahtuma ja toivottavasti yleisöä tulee paikalle kannustamaan, Lempon päävalmentaja Ilari Jokinen ennakoi ottelua.

Lempon pelaajapuolella 2-sarjaryhmään tuli takaisin aiemmin Lempon 1-sarjassa pelanneet Sofia Ikonen, Rita Jokinen ja Liisa Lahtinen. Kolmikko oli nostamassa Lempoa aikoinaan 1-sarjaan ja ovat olleet pitkään jo junioreista asti Ilari Jokisen valmennuksessa.

– Kiva että 2-sarjallakin on mahdollisuus osallistua Suomen Cupiin ja olla mukana kovissa peleissä. Meillä ei ole pelissä muuta kuin voitettavaa, joten toivottavasti päästään pelaamaan hyvää omaa peliä ilman paineita. Toivon myös, että peliin löytää myös moni katsoja, jotta saadaan hyvä tunnelma halliin ja hieno ottelutapahtuma järjestettyä, Lempon kapteeni Liisa Lahtinen kommentoi.

1-sarjan sopimuspelaaja Maija Lahtinen edustaa farmipelaajana Cupissa Lempon 2-joukkuetta. Lempon ryhmässä on myös viime kauden avainpelaajia, kuten Iida Ylimäki, Ella Tilvis ja Silja Joutsenvirta ja mukaan on noussut monta seuran omaa B-junioria tälle kaudella. B-ikäinen Eevi Silpo on tällä viikolla ollut mukana Suomen U17-maajoukkueen kanssa Nevza-turnauksessa Tanskassa. 

PuMa on ottelussa selvä suosikki. Helsinkiläisillä on alla upea viime kausi, jolloin he voittivat 1-sarjan runkosarjan ja olivat lopulla hopealla. Uusi 1-sarjakausi on alkanut kahdella pelillä, joista saldona on 3–2-voitto LP-Vampula Akatemiasta ja 0–3-tappio Turun Urheiluliitolle. Harjoituskaudella PuMa voitti Lempon 1-sarjajoukkueen 2–0.

PuMa koostuu lupaavista nuorista ja kokeneemmista tähtipelaajista. Passari Annika Waris ja hakkuri Oona Laurell palasivat täksi kaudeksi joukkueeseen ja kuuluvat avainpelaajiin. Viime kauden tähtipelaaja, yleispelaaja Sara Aito on aloittanut uuden kauden tehokkaasti ollen alkukauden PuMan tehopelaaja 36 pisteellä 1-sarjassa. 

Joukkue meni viime kauden jälkeen jonkin verran uusiksi, muun muassa 1-sarjan pistepörssin voittanut Eevi Lehmus siirtyi LP Kangasalaan Mestaruusliigaan. Uusia nuoria on valmiina kantamaan vastuuta, kuten Viena Moliis. PuMaa valmentaa viime kauden tavoin Seppo Siika-aho.

Ottelun liput maksavat 7/4€ (alennusryhmät eläkeläinen, opiskelija, varusmies) ja alle 16-vuotiaat ja Lempo-juniorit pääsevät ilmaiseksi. Lempon 1-sarjan kausikortti ei käy pelissä.

Hakkarin liikuntahallissa palvelee pelin ajan Lempo-kahvio. Ottelu näkyy Lentis-TV:n kautta suorana.

Tervetuloa katsomaan mielenkiintoista Cupin kamppailua Hakkariin!

Tutustu joukkueisiin:

Lempo-Volley 2-sarja

PuMa-Volley 1-sarja