Lempo haastoi, PuMa eteni jatkoon Suomen Cupissa

19.10.2024

NAISTEN SUOMEN CUP 2. KIERROS LEMPO-VOLLEY 2 – PUMA-VOLLEY 0–3 (17–25, 20–25, 15–25)

19.10.2024 Hakkarin liikuntahalli

Lempo-Volleyn naisten 2-sarjajoukkue sai maistaa Suomen Cupin huumaa lauantaina kotikentällään Hakkarin liikuntahallissa. Vastaan saapui sarjaporrasta ylempää helsinkiläinen PuMa-Volley, viime kauden 1-sarjan hopeajoukkue, joten haaste oli nuorelle Lempon joukkueelle melkoinen.

Suomen Cupissa 3. kierrokselle eteni lopulta odotetusti vierasjoukkue PuMa erin 3–0 (25–17, 25–20, 25–15) ja juhli jatkopaikkaa ansaitusti.

Ottelu alkoi tasaisesti ja Lempo pysyi avauserän alussa varsin mukavasti PuMan vauhdissa, vaikka 1-sarjajoukkue erää hallitsikin. Avauserän edetessä PuMa vankisti johtoaan eikä Lempo päässyt mukaan haastamaan erävoitosta.

Lempo avasi kakkoserän vahvasti ja otti 6–3-johdon. Erä oli tasainen kymmeneen pisteeseen, kunnes PuMa sai huikean syöttövuoron. Sen myötä erä kääntyi tasoista vierasjoukkueen johdoksi 18–10 ja näin kakkoserä oli taputeltu vierasjoukkueen hyväksi. Lempo kaunisteli loppuerästä hieman ja numeroita ja sai rikottua 20 pisteen rajapyykin.

Pitkän erätauon jälkeen pelin juoni pysyi samana: PuMa otti erän haltuunsa eikä antanut Lempon yllättää. Niinpä myös kolmas erä päättyi vierasjoukkueen voittoon ja PuMa nappasi itselleen Cupissa paikan kolmannella kierrokselle. Siellä PuMa kohtaa liigajoukkue Oriveden Ponnistuksen.

Molemmilla joukkueilla pistetehtailu oli todella tasaista. Koko Lempon tehokkain nelikko Sofia Ikonen, Mimosa Ketola, Isabel Pyhältö ja Maija Lahtinen tekivät kuusi pistettä. Kaikkiaan kuusi lempolaista teki pisteitä, tällä viikolla Suomen U17-maajoukkueen kanssa Nevza-turnauksen Tanskassa voittanut Eevi Silpo teki kaksi pistettä.

PuMalta Sara Aito ja Marina Kerman olivat ottelun tehopelaajat 12 pisteellään ja Oona Laurell auttoi 11 pisteellään. PuMalta seitsemän pelaajaa pääsi pistesarakkeeseen.

Lempon päävalmentaja Ilari Jokinen oli tyytyväinen kotijoukkueen kamppailuun suosikkia vastaan.

– Vastustaja oli odotetun kova. 1-sarjan kärkijoukkue, jossa on hyviä junnuja, jotka ovat varmasti tulevia liigapelaajia. PuMa hyökkäsi korkealta ja torjunta-puolustus oli hyvin organisoitua. Me pelattiin ajoittain todella hyvin, mutta vähän liikaa tuli mustia hetkiä, jolloin kaveri sai pisteputkia ja repi tarvittavan eron. Kaikkiaan olen oikein hyvillä mietteillä pelistä ja esitys oli meiltä positiivinen, Jokinen tuumi.

PuMan päävalmentaja Seppo Siika-aho tykkäsi erityisen joukkueensa tasaisuudesta.

– Pystyttiin aika tasaiseen esitykseen, pelin taso pysyi kohtuullisen hyvänä. Muutama erän alku oli vaikeampi. Mitään superhienoa ei saatu aikaiseksi, mutta pelattiin tasaisen hyvin, mikä riitti. Syötettiin aika fiksusti ja hyökkäys toimi aika hyvin. Pitää olla tyytyväinen reissuun. Vastustaja puolusti hyvin ja pelasi loppuun asti, piti pakottaa vastustaja vaikeisiin tilanteisiin ja lyödä pallo lattiaan asti, Siika-aho kertoi näkemyksistään.

Ottelua seurasi Hakkarin liikuntahallissa 50 katsojaa.