Lempo avasi voittosaldonsa Vampulan vieraana

6.10.2024

N1 RUNKOSARJA LP-VAMPULA AKATEMIA – LEMPO-VOLLEY 0–3 (16–25, 15–25, 23–25)

6.10.2024 Tahto-areena, Huittinen

Lempo-Volley avasi voittotilinsä naisten 1-sarjassa kauden toisessa ottelussa. Lempo matkusti sunnuntaina Huittisiin LP-Vampula Akatemian vieraaksi ja voitti 3–0 (25–16, 25–15, 25–23). Näin Lempolla on saldona kahdesta pelistä kolme sarjapistettä.

Tahto-areenan päiväpelissä Lempolta nähtiin laadukas kokonaisesitys. Varsinkin kaksi avauserää olivat vierasjoukkueen hallintaa avauspallosta viimeiseen. Kun vielä tiukka kolmas erä kääntyi Lempolle, tuli avausvoitto selvin erälukemin.

– Pidettiin oma pää hyvin ja taisteltiin, varsinkin kolmannessa erässä, vaikka siinä oli vaikeaakin. Otetaan tästä kauden avauspelistä mukaan varsinkin se hyvä pelifiilis ja taistelutahto, että mennään jokaiseen palloon aina täysillä, Lempon parhaana palkittu yleispelaaja Roosa Päykkönen arvioi peliä.

Lempo lähti kauden toiseen sarjapeliin vapaan viikonlopun jälkeen. Avauskokoonpanossa oli yksi muutos kahden viikon takaiseen, kun Roosa Päykkönen otti toisen yleispelaajan paikan.

Lempo sai peliin lentävän lähdön ja meni avauserässä heti 5–0-johtoon. Vierasjoukkueella varsinkin torjuntapeli oli loistavaa: keskitorjujat Lotta Alatalo ja Veera Saloranta ottivat useamman hienon torjunnan ja myös laiturit auttoivat sillä saralla. Vampula oli lähettyvillä, mutta loppuerässä Lempo sai peliään toimimaan vielä napsun paremmin ja erä meni selvästi Lempolle.

Toinen erä jatkoi samaa nuottia. Lempo 4–0-johtoon ja siitä erän hallinta itselle. Roosa Päykkönen ja Karoliina Viitaniemi tehoilivat laidasta ja Lempo oli kenttäpuolustuksessa kotijoukkuetta edellä. Lopulta erä Lempolle selvällä kymmenen pisteen erolla.

Kolmas erä oli pelin tasaisin. Vampula sai loistoalun ja sysäsi Lempon ahdinkoon. Kuitenkin takaa-ajo tuotti tulosta, kun Lempo vei erän niukasti 25–23 Karoliina Viitaniemen tapettua ottelupallo.

– Oli vaikea erän alku ja oltiin aika pitkään perässä. Erän loppua kohti vähennettiin omia virheitä ja esimerkiksi Roosa oli tosi hyvä syöttöpaikalla. Sen kautta saatiin kolmaskin erä käännettyä, Lempon apuvalmentaja Viivi Huurne näki kolmoserän.