Lempo voitti Salpiksen kolmessa erässä

20.10.2024

N1 RUNKOSARJA SALPIS – LEMPO-VOLLEY 0–3 (12–25, 23–25, 24–26)

20.10.2024 Salpahalli

Lempo-Volley otti naisten 1-sarjassa sunnuntaina kolmannen voittonsa putkeen ja kaikkiaan kauden kolmannen voittonsa neljästä pelistä, kun sarjanousija Salpis voitettiin vieraskentällä Salpahallissa 3–0 (25–12, 25–23, 26–24). Samalla Lempo nousi sarjassa toiseksi, tosin pelejä on joukkueilla alkukaudesta vielä hyvin eri määrä.

Salpahallissa nähtiin yksi selvä erä ja kaksi todella tasaista erää. Noin 1,5 erää Lempo hallitsi tapahtumia selvästi, mutta Salpiksen päästyä kotiyleisönsä edessä peliin mukaan, laittoi se Lempon ahtaalle.

Salpis pelasi kovaa tuplaviikonloppua, kun lauantaina se pelasi kotikentällään Suomen Cupia liigajoukkue OrPoa vastaan. OrPo voitti tuon pelin 3–0. Lempo puolestaan pääsi keskittymään suoraan sunnuntaihin ja se näkyi pelin alussa.

Lempo aloitti loistavasti ja Adelia Launosen syöttövuoro vei Lempon heti 7–0-johtoon. Lempo teki avauserässä nopean vaihdon, kun Emilia Kangassalo tuli passariksi Riikka Vuorentaustan paikalle. Vuorentausta palasi kehiin toisessa erässä.

Ensimmäinen erä oli selvästi vierasjoukkueen, Lempo johti 12–2 ja Salpis jäi lopulta 12 pisteeseen. Sama vapautunut ja rento meni jatkui Lempolla toisessa erässä ja johto oli parhaimmillaan 9–2. Liekö Lempolla hieman suoristunut selkä, mutta kun Salpis sai omaa peliään kuosiin ja varsinkin syöttöpaikalla tehoja aikaan, erä olikin nopeasti tasainen.

Salpis nousi toisessa erässä 14–13-johtoon, mutta Lempo ei vaikeasta hetkestä hämmentynyt. Lempon parhaana palkitun Lotta Karppisen johdattamana Lempo nousi uudelleen johtoon ja vei tärkeän toisen erän niukasti kahdella pisteellä.

Kolmas erä jatkoi siitä, mihin toinen erä päättyi. Salpis ahdisti Lempoa kovasti ja johtoasema vaihteli tiuhaan. Erän lopun ratkaisupalloissa Lempon yleispelaajat Karppinen ja Launonen olivat rautaa: Launonen teki kolme ja Karppinen kolme pistettä jatkopalloille edenneessä erässä 20 pisteen päällä. Lopulta Lempo sai puristettua kolme pistettä suoraan kolmessa erässä.

– Voitto aina maistuu. Tänään oli henkisesti aika haastava peli, ei meinannut pysyä pää kasassa alusta loppuun asti ja oli hankala peli, Lempon Karppinen tuumi ottelun kuvasta.

– Tiedettiin että Salpis on hyvä kotijoukkue eikä luovuta missään vaiheessa. Eka erä tuli ehkä liian helpolla ja toisen erän alkukin tuli vielä rallatellen. Sitten tuli vaikeampi hetki, mutta hyvin joukkue vastasi haasteeseen ja kairattiin toinen erä. Kolmas erä oli aika tasainen. 3–0 on vieraskentältä aina todella hyvä tulos, Lempon päävalmentaja Mantu Laine summasi.

Lempolla Jymy-pelin tapaan tehokkaana loistanut Karppinen oli Lempon tehonainen 15 pisteellään. Launonen teki 11, Lotta Alatalo 9 ja hakkurina pelannut Veera Saloranta 8. Lempolla Kangassalo merkkautti ensimmäiset 1-sarjapallonsa kentällä Lempo-paidassa ja Olivia Nieminen oli ensi kertaa 1-sarjakokoonpanossa, debyyttiä kentän puolella ei vielä tullut.

Seuraavaksi Lempo matkaa Itä-Suomen vieraskiertueelle 26.–27. lokakuuta. Lauantaina Lempo kohtaa vieraskentällä Joensuussa Jujun ja sunnuntaina Kuopiossa Puijon, Karppisen viime kauden joukkueen.

– On kiva päästä Itä-Suomeen ja katsomaan, miten Puijolla menee tällä kaudella. Lähdetään hakemaan tietenkin jatkoa voittoputkelle, Karppinen tuumii.

– Pitkät vierasreissut eivät ole koskaan helppoja ja nyt pelataan vielä kahdesti. Eka peli Jujua vastaan on pitkän matkustamisen päässä, siihen pitää saada hyvä keskittyminen ja fokus. On mukavaa päästä joukkueella reissuun ja olla yhdessä, se on tärkeää myös joukkuehengelle, Laine kertoo.