Lempo jatkosopimuksiin kolmen yleispelaajan kanssa

22.5.2024

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue vahvistuu kolmella viime kaudesta jatkavalla yleispelaajalla. Veeti Kosonen, Niko Montonen ja Daniel Heinonen ovat solmineet Lempon kanssa yksivuotiset sopimukset.

20-vuotiaalla Montosella alkaa neljäs kausi Lempon 1-sarjajoukkueessa. Hän debytoi Lempon edustuksessa jo kaudella 2020-21. Lempäälän Jyryn kasvatti on lempääläisen junioriputken läpikäynyt pelaaja, jolla on terävä pomppu ja kova käsi. Montonen pelasi viime kaudella Lempon 1- ja 2-sarjajoukkueissa ja väläytteli 1-sarjassa hurjaa potentiaaliaan. 

– Odottavaiset fiilikset ensi kaudesta, kuten aina kauden jälkeen on. Etenkin, kun viime kausi pääsi päättymään turhan aikaisin. Näin ollen haluja ensi kaudeksi jäi paljon ja jatko Lempossa oli helppo päätös, Montonen taustoittaa.

21-vuotias Kosonen aloittaa Lempossa kolmannen kautensa. Savonlinnan kasvatti on kahdella aiemmalla kaudella kasvattanut koko ajan rooliaan ja peliaikaansa ja viime kautta voi pitää läpimurtona 1-sarjatason vakiopelaajaksi. 88 pistettä tehnyt Kosonen oli Lempon kuudenneksi tehokkain pelaaja. Ulottuva laitapelaaja on ottanut isoja kehitysharppauksia.

– Mieleen edellisestä kaudesta jäi hyvä porukka ja kaikin puolin hyvät puitteet pelata, varsinkin nyt uuden areenan myötä. Toki myös aikainen kauden päätös on vielä tuoreessa muistissa hyvänä motivaationlähteenä. Tulevaan kauteen liittyen päällimäisenä ajatuksena on kovat odotukset niin joukkueelta kun itseltäkin. Tiedetään mihin pystytään joukkueena, ja tiedän mihin pystyn itse. Siitä kun lähetään rakentamaan, niin hyvä tulee. ⁠Lempossa sai jatkamaan itselle huippupuitteet pelata, hyvä porukka ja kaikki aikaisempien kausien positiiviset kokemukset, Kosonen kertoo.

25-vuotias Heinonen aloittaa Lempossa toisen kautensa. Viime kaudella paluu 2-sarjasta 1-sarjatasolle sujui hienosti ja Heinonen otti heti ison roolin Lempossa ollen joukkueen ratkaisupelaajia ja kärkilaitureita. 158 pisteellään Heinonen oli Lempon toiseksi kovin pistemies ja pisteitä odotetaan myös tulevalla kaudella Jämsänkosken kasvatilta.

– Viime kaudesta jäi vähän hampaan koloon. Hyvillä mielin lähdetään taas kohti uutta kautta. Lempossa sai jatkamaan hyvä joukkuehenki ja se, että Lempossa kaikki asiat toimivat hyvin, Heinonen kertoo.

Lempo-Volleyn sopimuspelaajat, tilanne 22.5.

2 Niko Montonen, yleispelaaja
9 Veeti Kosonen, yleispelaaja
13 Daniel Heinonen, yleispelaaja
16 Arttu Lehtimäki, passari
18 Aatu Pöllänen, keskitorjuja
25 Eetu Ahonen, keskitorjuja
47 Aaro Keisanen, keskitorjuja

Päävalmentaja: Simo Puttonen

Kuvat: Enna Huurne, Petri Huhtinen