Lempo-Volleylle viisi uutta pelaajaa – mukana paljon liigakokemusta: "Olen kuullut paljon hyvää Lempon toiminnasta"

26.5.2024

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue on tehnyt yksivuotiset sopimukset viiden uuden pelaajan kanssa. Lempon 1-sarjaryhmään siirtyvät passari Teemu Nyström, keskitorjuja Tatu Vuorenmaa, yleispelaajat Nico Nurmesniemi ja Joel Itänen sekä hakkuri Tino Vuori.

17-vuotias passari Teemu Nyström on Lempäälän Jyryn ja Lempo-Volleyn kasvatti ja pelasi viime kaudella Lempon 2-sarjajoukkueessa ja A-pojissa. Sitä ennen Nyström kehittyi edellisvuodet Rantaperkiön Iskussa. Nyström pääsi viime kaudella myös ensi kertaa 1-sarjakokoonpanoon Lempon mukana. Tulevalla kaudella Nyström pääsee vahvemmin mukaan 1-sarjaryhmään ja lisäksi pelaa kauden aikana 2-sarjassa ja A-pojissa. Nyström sai viime kaudella paljon vastuuta ja otti taas isoja kehitysaskeleita. Lempon 1-sarjajoukkue tuli jo hyvin tutuksi viime kaudella Nyströmin oltua mukana harjoitusringissä. Tärkeää peliaikaa on luvassa myös 2-sarjassa tulevalla kaudella.

– Hyvät fiilikset, kun pääsee treenaamaan Lempon ykkösen jätkien kanssa ja saa pelata 2-sarjassa ja A-pojissa. Tavoitteeni ovat päästä pelaamaan liigaan ja niin pitkälle, kuin vain pystyy ja jaksaa, Nyström kertoo tavoitteistaan.

25-vuotias keskitorjuja Tatu Vuorenmaa siirtyy Lempoon Mestaruusliigan TuTo Volleysta. 195-senttinen Vuorenmaa on pelannut liigassa kolme edelliskautta. Nyt edessä on paluu kotiseuduille Pirkanmaalle, kun opinnot Turussa tulivat päätökseen. VaLePa-kasvatti on loistava torjuja ja tehokas hyökkääjä, ja kokemusta löytyy yhteispelistä passari Arttu Lehtimäen kanssa. Liigapelejä uralla 86.

– Lehtimäen Artun kanssa ollaan monena keväänä mietitty, että olisi hienoa päästä pelaamaan samassa joukkueessa. Nyt se sitten toteutuu. Tavoitteena täällä Lempäälässä on voittaa pelejä, se kauden viimeinen peli olisi hieno voittaa, Vuorenmaa kertoo.

25-vuotias yleispelaaja Nico Nurmesniemi siirtyy Lempoon Mestaruusliigan Kokkolan Tiikereistä. Sitä ennen Nurmesniemi pelasi monta kautta Akaa-Volleyssa liigaa. Nurmesniemellä on myös aiempaa kokemusta Lempäälästä, kun hän pelasi juniorivuosinaan myös Lempäälän Jyryssä. 189-senttinen yleispelaaja tunnetaan vahvana vastaanottajana ja takakenttäpelin taiturina, mutta myös hyökkäyspelissä riittää paljo rahkeita. Liigaotteluita uralla 177.

– Viime kausi oli loukkaantumisia täynnä. Nyt haluan saada kroppani kuntoon ja tuoda oman korteni kekoon. Olen kuullut paljon hyvää Lempon toiminnasta, se sai valitsemaan joukkueen, Nurmesniemi kertoo.

22-vuotias yleispelaaja Joel Itänen siirtyy Lempoon Mestaruusliigan VaLePasta, jossa voitti viime kaudella SM-pronssia. 192-senttinen Itänen pelaa Lempossa yleispelaajan roolia, mutta myös hakkurin tontti on tullut tutuksi liigakentillä. Itänen tekee paluun Lempoon kahden kauden jälkeen: Itänen pelasi huippukauden Lempäälässä 2021–22, minkä jälkeen tie vei Mestaruusliigaan ensin Akaan ja sitten VaLePan paitaan. Paluumuuttaja jätti lähtemättömän jäljen lempääläisyleisöön asenteellaan ja pelitaidoillaan viimeksi Lempäälässä pelattuaan. Liigaotteluita uralla 47.

– Lempäälästä jäi erittäin hyviä muistoja, täällä oli todella mukava porukka. Nautin täällä pelaamisesta kovasti ja senkin vuoksi halusin tulla nyt myös takaisin. Viime kaudella opin paljon Mikko Eskolta ja Urpo Sivulalta VaLePassa, muutin jopa hieman lyöntitekniikkaa, kun Sivulaa sai seurata, Itänen kertoo.

28-vuotias hakkuri Tino Vuori siirtyy Lempoon Mestaruusliigasta Akaa-Volleyn riveistä, jossa viime kausi päättyi SM-hopeaan. Vasenkätinen ja 190-senttinen Vuori on pelannut liigaa usean viime kauden Akaa, VaLePan, TuTon ja Hurrikaanin riveissä. Kovalla fysiikalla varustettu hakkuri on väläytellyt liigakentillä huimaa potentiaaliaan. Liigapelejä 131.

– Viime kausilla liigassa peliaikaa ei ole liiemmin tullut, joten selvä tavoite on päästä Lempäälässä pelaamaan ja sitä kautta myös kehittyä vielä. Joukkue vaikuttaa vahvalta, Vuori tuumii.

Lempo-Volleylla on nyt koossa 15 sopimuspelaajaa kaudelle 2024–25. Uusista pelaajista Itänen pelaa numerolla 10, Vuori numerolla 14, Vuorenmaa numerolla 17, Nurmesniemi numerolla 22 ja Nyström numerolla 27.

Livejulkistustilaisuuden tallenne

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lempo-Volleyn sopimuspelaajat, tilanne 26.5.

2 Niko Montonen, yleispelaaja
9 Veeti Kosonen, yleispelaaja
10 Joel Itänen, yleispelaaja
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
13 Daniel Heinonen, yleispelaaja
14 Tino Vuori, hakkuri
15 Ville Tuki, passari
16 Arttu Lehtimäki, passari
17 Tatu Vuorenmaa keskitorjuja
18 Aatu Pöllänen, keskitorjuja
22 Nico Nurmesniemi, yleispelaaja
25 Eetu Ahonen, keskitorjuja
27 Teemu Nyström, passari
47 Aaro Keisanen, keskitorjuja
77 Jami Törrö, libero

Päävalmentaja: Simo Puttonen

26.5.2025 kello 13.18. Tarkennettu pelaajatietoja, muun muassa pituuksia ja lisätty pelaajien kommentit.