Lempo avasi uuden sarjakauden täydellä pistepotilla

28.9.2024

M1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – VAASAN KIISTO 3–0 (25–20, 25–17, 25–21)

28.9.2024 Lempäälä-areena

Lempo-Volley aloitti miesten 1-sarjakauden mallia 2024–25 kolmen pisteen potilla, kun avausottelussa Lempo voitti sarjanousija Vaasan Kiiston 3–0 (25–20, 25–17, 25–21). 

Lempo sai sesongille halutun startin ja kotijoukkueen peli oli valmennuksen mielestä varsin hyvässä mallissa kauden ajankohta huomioiden. Viime kaudella 2-sarjaa pelannut Kiisto osoitti, että se kuuluu täysin uudelle sarjatasolle ja nuori joukkue esiintyi ennakkoluulottomasti avauspelissään.

Ennen ottelua nähtiin Lempäälä-areenalla muistaminen ja huomionosoitus. Lempon pitkäaikainen juniorivalmentaja ja nykyinen miesten 2-sarjavalmentaja Pasi Korkola täytti kesällä 50 vuotta ja hänet kukitettiin ennen ottelua. Yleisö antoi myös aplodit Kiisto-kaksikko Konsta ja Veeti Viljamaalle, jotka olivat kesällä upeasti nuorten beach volleyn MM-kisoissa upeasti viidensiä.

Lempon päävalmentajana ensi kertaa 1-sarjassa esiintynyt Simo Puttonen kiitteli omiaan ja vastustajaa ottelun tauottua.

– Kauden avaukseksi oli oikein hyvää peliä ja Kiisto antoi hyvän vastuksen. Saatiin pelata ihan tosissaan tuloksen eteen. Jäi mukava fiilis kaikin puolin, Puttonen tuumi.

Pelissä suurin ero tuli hyökkäystehoissa ja virheiden määrässä. Kiisto aloitti pelin todella vahvasti ja piti eriä tasaisena melko pitkään, vaikka Lempolla kontrolli pelistä olikin. Lempo pääsi jokaisessa erässä 20 pisteeseen muutaman pisteen johdossa, eikä Kiisto päässyt aivan tosissaan haastamaan erävoitosta. Ottelun edetessä vierasjoukkue sortui Lempoa selvästi enemmän syöttö- ja hyökkäysvirheisiin.

– Tehtiin vähemmän virheitä kuin vastustaja. Ja hyökättiinkin ihan ok-tasolla tänään, Lempon parhaana palkittu keskitorjuja Aatu Pöllänen tuumi.

Lempolta olivat poissa harjoituskauden viimeisten pelien tapaan Nico Nurmesniemi ja Tino Vuori. Puttonen istutti hakkuriksi Joel Itäsen. Kasimir Vuorinen pelasi yleispelaajana ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella. Libero-osastolla Lempo pelasi harvinaisemalla kahden liberon systeemillä, kun Jami Törrö hoiteli vastaanottoa ja Jyri Niemi puolustuspeliä.

Lempon tehotilastoa katsoessa voi todeta, että joukkue onnistui laajasti ja tasaisesti. Passari Arttu Lehtimäki pääsi jakamaan hyökkäysvastuuta tasaisesti: Pöllänen ja Itänen summasivat seitsemän pistettä, Vuorinen ja Tatu Vuorenmaa kuusi.

Erikoismaininnan ansaitsee Lempo-passari Ville Tuki, joka tuli toisessa erässä syöttövaihdossa kentälle ja syötti usean pisteen putken ratkaisten erän.

– Yleinen peruspelaaminen oli ihan hyvällä tasolla jo tässä kohtaa kautta. Siihen voi olla tyytyväinen ja se oli tänään parasta asiaa meillä, Puttonen arvioi.

Vielä toki kotijoukkueen pelistä löytyy parannettavaa monella osa-alueella. 

– Kyllä oli sellainen pieni hyvä kutina ja jännitys ennen peliä ainakin itsellä. Tekemisessä näkyy, että kausi on alussa ja peli on vielä vähän hermostunutta ja jäykkää, Pöllänen arvioi.

Kiistolta parhaana palkittiin isossa roolissa ollut kapteeni ja yleispelaaja Nico Mäki-Valtari. Hän sekä Jonatan Storgård ja Veeti Viljamaa kokosivat kymmenen pistettä. Passari Jami Hyöty pyöritti peliä hienosti.

– Kiisto pelasi todella hyvää laitatempoa, johon oli vaikea päästä käsiksi, Pöllänen kertoi keskitorjujan näkemyksen.

Lempon kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina 6.10. Jyväskylässä. Silloin vieraspelissä vastassa on toinen sarjanousija Huhtasuon Kisa.

Palkinnot

Lempon Dammenberg-pelaaja: Aatu Pöllänen

Kiiston Dammenberg-pelaaja: Nico Mäki-Valtari

Lempon nälkäisin Kojootti-pelaaja: Ville Tuki

Raadissa otteluisäntä Sportia-Matin Matti Vuorinen.

Pisteet

Lempo: Aatu Pöllänen 7, Joel Itänen 7, Tatu Vuorenmaa 6, Kasimir Vuorinen 6

Kiisto: Nico Mäki-Valtari 10, Veeti Viljamaa 10, Jonatan Storgård 10, 

Yleisö: 148

Avauskokoonpanot

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Tatu Vuorenmaa, Joel Itänen, Niko Montonen, Aatu Pöllänen ja liberot Jyri Niemi ja Jami Törrö

Kiisto: Jami Hyöty, Nico Mäki-Valtari, Miska Virkkunen, Elias Kaijanto, Veeti Viljamaa, Jonatan Storgård ja libero Aleksi Mäkiluoma

Pelihaastattelussa Simo Puttonen ja Aatu Pöllänen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Pasi Korkolalle (vasemmalla) 50v-lahjan antoivat Ossi Vesanen ja Jyri Niemi.