Lempolle kauden kolmas voitto - Ducks kaatui kotikentällä

12.10.2024

M1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – VANTAA DUCKS 3–1 (25–16, 17–25, 25–23, 15–15)

12.10.2024 Lempäälä-areena

Lempo-Volley otti sarjakauden kolmannen voittonsa kolmannesta pelistään, kun Lempo voitti Vantaa Ducksin kotikentällään 3–1 (25–16, 17–25, 25–23, 15–15). Lempolla oli lauantaina todella hyvä alku ja loppu, mutta pelin keskivaihe oli haastava.

Lempo on kohdannut nyt kolme uutta joukkuetta Kiiston, HuKin ja Ducksin, saldona kahdeksan pistettä.

– Ihan hyvä peli tänään kokonaisuudessa. Yksi ohierä, mutta saatiin sen jälkeen kasattu itsemme ja laidasta kuoli riittävästi, se riitti tänään, Lempon parhaana palkittu Veeti Kosonen arvioi.

Kosonen aloitti vaihdossa, mutta tuli kehiin toisessa erässä. Lempolla oli haasteita vastaanotto- ja hyökkäyspelissä ja Kosonen toi uutta virtaa ja tehoja laitaan. Hän paukutti 12 pistettä reiluun kahteen erään ja muutaman kerran tuli komeasti Ducksin torjunnan päältä.

– Vastaanotossa oli vähän haasteita, mutta hyökkäyspeli oli tänään ihan hyvää itselläni, Kosonen arvioi.

Lempo teki selvää jälkeä ensimmäisessä ja neljännessä erässä. Avauserä ratkesi tasaisen alun jälkeen Tatu Vuorenmaan hyvään syöttöputkeen, kun tiukka hybridisyöttö oli pureva. Neloserä ratkesi Lempon kohentuneeseen vastaanottopeliin ja oiviin laitatehoihin.

Toinen erä oli Ducksilta todella vahvaa tekemistä, ja Lempo jäi täysin jalkoihin. Erän aikana Lempo otti kentälle Kososen ja Ducks juhli varsinkin syöttöpelissä. Kolmas erä oli todella tasainen, ja Lempo löysi arvokasta voimaa vaihtokulmasta: Ville Tuki ja Niko Montonen tulivat loppueräksi kehiin. He olivat kääntämässä erää Lempolle ja saivat jatkaa myös neloserään.

Tino Vuori palasi pelikentille elokuun jälkeen. Hakkuri oli heti avauskokoonpanossa ja aloittikin hyvin, mutta pelaamattomuus näkyi vielä tehoissa jonkun verran.

– Oli jopa hieman yllättävää, että neljästä erästä kolme meni aika selvästi ja ratkesivat melko nopeasti. Kaikkiaan ihan ok esitys meiltä tänään, Lempon valmentaja Simo Puttonena arvioi.

– Parasta meillä oli, että vaihdosta tultiin hyvin kentälle, Kosonen, Tuki, Montonen. Eniten parannettavaa jäi siinä, kun tuli huono erän alku, niin pitäisi saada peliä parannettua ja tultua peliin mukaan nopeammin, ettei erä menisi aivan tyystin ohi, kuten meillä kakkoserässä, Puttonen pohti.

Lempolta vahvasti sisään tulleiden vaihtopelaajien lisäksi Aatu Pöllänen oli keskellä tehokas kymmenen pisteellä ja Kasimir Vuorinen oli tärkeä voimavara koko ottelun: yleispelaaja oli vahva vastaanottopelissä ja teki kentän korkeimmat pisteet 18.

Ducks oli matkassa hieman vajaalla rosterilla, kun Alek Rastamo oli matkassa keppien kanssa ja päävalmentaja Matti Palosta valmentajana paikkasi Mika Rajala. Parhaana palkittu Marko Määttänen oli joukkueen sielu loistaen syöttöpaikalla ja vastaanotossa. Lempo sai Määttästä hyökkäyspäässä hyvin kuriin, hän teki kuusi pistettä. Keskipelaaja Iiro Seppälä otti usean komean torjunnan ja nuori hakkuri Kermo Kiil pelasi hienon pelin ollen Ducksin tehokkain 12 pisteellään.

– Ducks antoi hyvän vastuksen tänään ja sai pelata kovaa, että voitettiin. Tämä oli tosi hyvä testi tähän väliin, ollaan valmiimpia kun tulossa taas kovia pelejä seuraavina viikkoina, Kosonen arvioi.

Lempon kausi jatkuu todella kovalla Itä-Suomen vierastuplalla ensin viikonloppuna. Lauantaina Lempo kohtaa East Volleyn Savonlinnassa ja sunnuntaina Karpaasit Outokummussa. Ja lauantaina 26. lokakuuta Lempäälä-areenaan saadaan suursuosikki Oulun Kisko, silloin kannattaa saapua katsoman.

Pelihaastattelu

Simo Puttonen ja Veeti Kosonen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon Dammeberg-pelaaja: Veeti Kosonen

Ducksin Dammenberg-pelaaja: Marko Määttänen

Lempon nälkäisin Kojootti-pelaaja: Niko Montonen

Pisteet

Lempo: Kasimir Vuorinen 18, Veeti Kosonen 12, Aatu Pöllänen 10

Ducks: Kermo Kiil 12, Iiro Seppälä 10, Aaro Enqvist 10

Yleisö: 157

Avauskokoonpanot

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Tatu Vuorenmaa, Tino Vuori, Joel Itänen, Aatu Pöllänen ja libero Jami Törrö.

Ducks: Tommi Mäkelä, Aaro Enqvist, Iiro Seppälä, Kermo Kiil, Marko Määttänen, Kalle Penttinen ja libero Ville Kattelus