Lempolle kolme jatkosopimusta – pistehirmu Sillanpää jatkaa

24.5.2024

Lempo-Volley on solminut kolme jatkosopimusta miesten 1-sarjajoukkueeseen kaudeksi 2024–25. Libero Jami Törrö, passari Ville Tuki ja hakkuri Tuomas Sillanpää jatkavat Lempäälässä yhden vuoden sopimuksilla.

22-vuotias Törrö kantoi viime kaudella Lempon ykkösliberon viittaa ja sai paljon vastuuta. 1-sarjan parhaimpiin vastaanottajiin kuulunut takakenttäspesialisti otti paikkansa Lempon vastaanoton johtajana. Törröllä alkaa toinen kausi Lempossa.

– Viime kaudesta jäi vähän kaksipiippuset fiilikset. Oli hyvä syyskausi ja vähän heikompi kevätkausi joukkueena, ja henkilökohtaisesti jäi hampaankoloon, kun keväällä en ollut parhaimmassa mahdollisessa pelikunnossa tärkeissä peleissä, Törrö pui mennyttä kautta.

– Lempoon oli helppo jäädä, koska seurassa asiat toimivat ja täällä on mukavat pelikaverit ja staffi. Hyvillä ja odottavaisilla mielin odotan ensi kautta. Uskon, että Simon komennuksessa saadaan kaikista 110 prosenttia irti.

23-vuotias Tuki aloittaa neljännen kauden Lempon 1-sarjajoukkueessa ja viidennen Lempossa. Passari jakoi viime kaudella vastuuta Matti Toivolan kanssa ja pelasi läpimurtokautensa 1-sarjatasolla saaden hyvin vastuuta. Ulottuva ja kimmoisa Tuki on passipelin lisäksi vahva syöttö- ja torjuntapelissä.

– Hyvillä mielin tulevaan kauteen. Viime kausi ja varsinkin playoffit jäi hieman hampaankoloon, joten uskon, että joukkueella riittää treeni-intoa tulevalle kaudelle, niin pärjätään loppukaudesta sitten paremmin. ⁠Meillä oli hyvä ja yhtenäinen joukkue, mutta ei aivan saatu ulosmitattua joukkueena parasta mahdollista Lempoa playoffeissa. Joukkue uudistui jonkin verran, mutta mielestäni kaikki pääsivät mukaan hyvin porukkaan, Tuki miettii viime kautta ja löytää siitä inspiraation uudelle sesongille. 

⁠– Lempäälässä on mahtavat puitteet, varsinkin nyt kun päästään pelaamaan koko kausi uudessa Lempäälä-areenassa. Täällä tulee sellainen fiilis, että pelaajista oikeasti välitetään. Uskon myös, että joukkuehenkemme tulee olemaan jälleen lentopallojoukkueiden eliittiä, Tuki kertoo.

31-vuotias Sillanpää aloittaa viidennen kautensa Lempossa. Hakkuri oli viime kaudella joukkueen ehdottomia tähtipelaajia: hän voitti joukkueen pistepörssin 315 pisteellään ollen koko sarjan pörssin neljäs. Sillanpää valittiin Lempon kauden miespelaajaksi. Hakkuri on ollut ehdottomia avainpelaajia jo usean kauden ja on ollut omien sanojensa mukaan elämänsä kunnossa viime kaudet.

– Viime kausi jäi liian lyhyeksi, joten pettymys on mielessä siitä päällimmäisenä. Täytyy myös sanoa, että toissa kauden mestaruus toimi erittäin toimivana balsamina, joten viime kausi on jo unohdettu. Henkilökohtaisesti kaudesta jäi ihan ok-kuva. Keho ottaa edelleen treeniä kiitettävästi vastaan, vaikkakin vaatii suunnitelmallisuutta viikkotasolla, että on kevättä kohden nousujohteisessa kunnossa. Olen pelannut pari edellistä kautta elämäni parasta lentopalloa, Sillanpää summaa kulunutta kautta.

Hakkuri odottaa jo kovasti, että uusi sesonki käynnistyy.

– Mestaruus on tavoitteena totta kai. Meillä on siihen realistiset mahdollisuudet, jos huhut tulevan kauden joukkueesta pitävät paikkansa. Lempo on erittäin toimiva ja aktiivinen seura, täällä on tutut pelikaverit sekä aikataulupaineiden takia Lempäälä-areenan sijainti työn ja kodin puolivälissä on sopiva, Sillanpää perustelee jatkopäätöstään.

Lempo-Volleyn sopimuspelaajat, tilanne 24.5.

2 Niko Montonen, yleispelaaja
9 Veeti Kosonen, yleispelaaja
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
13 Daniel Heinonen, yleispelaaja
15 Ville Tuki, passari
16 Arttu Lehtimäki, passari
18 Aatu Pöllänen, keskitorjuja
25 Eetu Ahonen, keskitorjuja
47 Aaro Keisanen, keskitorjuja
77 Jami Törrö, libero

Päävalmentaja: Simo Puttonen