Miesten 1-sarjan kausiennakko 2024–25: Tutustu Lempon vastustajiin

26.9.2024

Lentopallon miesten 1-sarjakausi 2024–25 alkoi 22. syyskuuta, kun Pälkäneen Luja-Lukko ja HuKi aloittivat uuden kauden. Isompi täysi kierros pelataan 28.–29. syyskuuta, jolloin Lempo-Volleykin aloittaa kautensa.

Kausiennakossa käydään läpi miesten 1-sarjan 12 joukkuetta. Joukkuemäärä on kasvanut neljällä, kun uusia joukkueita ovat Vaasan Kiisto, Huhtasuon Kisa, Outokummun Partion Karpaasit ja Vantaa Ducks. 

Kausiennakko pohjautuu Lempon tiedotuksen tietoihin sekä joukkueiden omien kotisivujen ja sosiaalisen medioiden päivityksiin sekä liiton tulospalveluun.

Lempo-Volley

Viime kausi: Lempo-Volley lähti puolustamaan mestaruutta melkoisen pelaajamullistuksen jälkeen. Runkosarjassa ja jatkosarjassa tuli toiset sijat ja Lempo eteni Suomen cupiin ainoana 1-sarjalaisena. Jatkosarjan kakkospaikka toi suoran välieräpaikan, mutta pudotuspeleissä Kisko oli parempi ja Lempon kausi päättyi välieriin.

Tämä kausi: Lempäälässä on taas tullut jonkin verran muutoksia. Isoin muutos on penkin takana, kun mestarivalmentaja Tuomas Alatalon korvaa viime vuodet isossa roolissa pelikentällä ollut Simo Puttonen. Hän saa apureikseen miehet, joilta ei puutu pelimeriittejä: Lempo-legendat Anssi Vesasen ja Tomi Rumpusen. Pelaajistossa Lempoon on tullut paluumuuttajia ja kaikkiaan lisää liigakokemusta, joskin kokemusta on viime vuosina paljon myös poistunut. Libero Jyri Niemi (Akaa), yleispelaajat Joel Itänen (VaLePa) ja Kasimir Vuorinen (Hurrikaani) sekä passari Arttu Lehtimäki (Savo) palaavat Lempoon, mutta uudelle areenalle. Kukaan ei ole vielä pelannut Lempo-paidassa Lempäälä-areenassa. Viime kaudella liigaa pelasivat myös uudet kasvot hakkuri Tino Vuori (Akaa), yleispelaaja Nico Nurmesniemi (Tiikerit) ja keskipelaaja Tatu Vuorenmaa (TuTo). Myös Teemu Nyström (Lempo M2) on uusi sopimuspelaaja. Lempon ryhmä on mielenkiintoinen sekoitus uusia ja vanhoja kasvoja, moni pelaaja on joko parhaassa peli-iässä tai tulemassa siihen. 

Uusi tuttavuus: Joel Itänen. Viime vuodet kovakätinen Itänen on imenyt oppia Akaassa ja VaLePassa, jossa liigakaudet menivät hakkurin roolissa. Nyt on edessä paluu yleispelaajan paikalle. Itänen pelasi Lempossa hopeakaudella 2021–22 ja sulatti taistelutahdollaan ja iloisuudellaan kannattajien sydämet. Mahdollisuus ottaa taas iso rooli Lempo-paidassa.

Avainpelaaja: Arttu Lehtimäki. Mestaripassarilla alkaa kolmas jakso lempääläisseurassa. Lehtimäki pelasi jo LeKissä kymmenen vuotta sitten kaudella 2014–15. Passasi Lempon mestariksi 2023 ja kävi viime kaudella Savossa. Asenne aina rautaa.

Valmentaja: Simo Puttonen

Kotisivut

Instagram

Facebook

Kuortaneen Murikat

Viime kausi: Kuortaneen nuoret hurjat tekivät historiaa ja voittivat 1-sarjan mestaruuden. Oskar Muurisen valmentama ikäluokka paransi peliään koko kauden siihen tahtiin, että kevätkaudella kukaan ei voinut enää mitään. Finaalissa kaatui Kisko, välierissä East.

Tämä kausi: Murikoiden ryhmässä on taas muutoksia, kun osa pelaajista siirtyy Mestaruusliigaan ja uusia nuoria tulee mukaan valmennuskeskuksen toimintaan. Iso muutos on myös uusi valmentaja, Saksassakin valmentanut Matti Alatalo ottaa ohjat. Liigaan lähtivät Mikko Määttä (Hurrikaani), Aaro Paananen ja Ville Kuukasjärvi (Akaa) sekä Joona Lahtinen (Tiikerit). Valmentaja Oskar Muurinen teki viime kaudet upeaa työtä. Moni asia puhuu sen puolesta, että Murikat on taas jopa suurimpia suosikkeja sarjassa, ellei se kaikkein suurin. Tärkeitä avainpelaajia jatkaa, kuten Kasper Vesanen, Panu Salmijärvi ja Viktor Viljamaa. Lisäksi uusista pelaajista löytyy poikkeuksellisesti jo 1-sarjan tähtikaartin pelureita, kun passari Eeli Kuukasjärvi siirtyy Kuortaneelle yhdessä toisen Kiskon talentin Kaapo Vanhatuvan kanssa. Kun vielä tutusti uusia, suuremmalle yleisölle tuntemattomia kasvoja ottaa isoja harppauksia 1-sarjan eliittiin, on Kuortaneella tulivoimaa. 

Uusi tuttavuus: Eeli Kuukasjärvi. Tästä nuoresta talentista on puhuttu jo muutama vuosi. On melko harvinaista, että ensin noustaan 1-sarjan tähtipelaajaksi ja vasta sitten lähdetään Kuortaneen lentopallohautomoon. Kuukasjärvi nousi Kiskossa viime kaudella sarjan parhaiden pelaajien joukkoon. Mielenkiintoista nähdä viiden vuoden päästä, missä maailman huippuliigassa pelaa.

Avainpelaaja: Kasper Vesanen. Erittäin tuttu pelaaja lempääläisyleisölle. Vesasen kuuluisaa lentopallosukua, Lempäälän Jyryn ja Lempon kasvatti. Yleispelaajalla alkaa toinen kausi Kuortaneella, nousi avauskaudellaan avainpelaajien rooliin ja oli alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Suomen parhaita pelaajia.

Valmentaja: Matti Alatalo

Kotisivut

Instagram

Oulun Kisko

Viime kausi: Oulun huikea lentopallohuuma sen kuin jatkoi kasvuaan. Loppuottelussa Murikoita vastaan Ouluhallissa oli peräti 1 400 katsojaa! Kyllä, luit oikein. Oulussa tehdään huimaa markkinointityötä. Voitti runkosarjan, oli ylemmän jatkosarjan kolmas, päihitti Lempon välierissä, mutta finaalissa oli tyytyminen toiseen peräkkäiseen hopeaan.

Tämä kausi: Oulussa tultiin isoin tavoittein ulos viime kauden jälkeen. Seura janoaa liiganousua lähivuosina ja tätä alleviivaamaan tuotiin uusi päävalmentaja, mestarikoutsi Sami Kurttila, ja uusi ykköstähti Janne Marttila, joka siirtyy liigajoukkue Hurmoksesta. Kisko koki muutamia pahoja menetyksiä, kun nuoret tähdet passari Eeli Kuukasjärvi (Kuortane) ja hakkuri Veeti Parkkinen (VaLePa) lähtivät. Heidän paikkaamisensa on vaikeaa, mutta Oulussa löydettiin huipputason hankinnat: Marttila ja Akaasta saapunut passari Lasse Jäntti. Siihen lisäksi liigasta hankittiin yleispelaaja Aleksi Hänninen Loimusta. Kun muuten viime kauden runko Otso Hakalasta Petteri Kiiluseen ja kumppaneihin jatkaa, Oulussa pelataan liiganoususta tosissaan jo tulevana keväänä. Murikoiden kanssa sarjan suurimmat suosikit.

Uusi tuttavuus: Lasse Jäntti. Viime kaudet liigakentillä kiertänyt Jäntti on loistovärväys Eeli Kuukasjärven isoisiin saappaisiin. Viime kaudella sai Akaassa mukavasti vastuuta Ilja Ivanovin takana ja näytti, että pystyy pyörittämään SM-mitalistin peliä. Sitä ennen isossa roolissa PerPossa. 

Avainpelaaja: Janne Marttila. Huippuhankinta isoilla H:lla. Voi pelata hakkurina ja yleispelaajana. Viime kaudet Hurmoksen avainpelaajia, pelannut liigassa pitkään. Tuo paljon ratkaisuvoimaa.

Valmentaja: Sami Kurttila

Kotisivut

Instagram

Facebook

East Volley

Viime kausi: Savonlinnalaiset olivat taas tutusti kärkiryhmässä ja etenivät ylempään jatkosarjaan. Ylemmän jatkosarjan neljäs. Puolivälierissä East voitti Iskun, mutta välierissä Murikat oli parempi.

Tämä kausi: East Volley kuuluu 1-sarjan vakioryhmiin, jotka haastavat sarjan vuosittain kärkisijoista. Kaksi viime kautta ovat tuoneet välieräpaikan. Ottelutapahtuma on sarjan parhaita suuren ja äänekkään kotiyleisön siivittämänä ja East lienee tulevallakin kaudella sarjan parhaita kotijoukkueita. Tärkeää on joukkueen jo vuosia koossa pysynyt ydinrunko, johon kuuluvat hakkuri Taavi Tuominen ja passari Henry Helkala. Viime vuosien ykkösstara Teemu Silventoinen keskittynee alkukauden valmennushommiin, mutta yleispelaaja voi olla keväällä Tuomisen kanssa kovaa valuuttaa kentillä. Lisenssi on jo hankittu. Tuominen–Silventoinen on viime kaudet ollut koko sarjan pelätyin tehoduo, jotka ovat aina vallanneet pistepörssissä sijat top 5:ssä. Kun ydinryhmään on tullut vuosien varrella mukaan tärkeitä palasia, kuten Arttu Moisio ja Juho Rusko sekä taas muutama uusi peluri, kuten Alex Kärkkäinen, East Volley vaikuttaa taas saavan kasaan ryhmän, jolla haastetaan sarjan kaikki joukkueet.

Uusi tuttavuus: Alex Kärkkäinen. Nuori passari tuli tutuksi KaVen 1-sarjaryhmästä ja viime kausi meni Mestaruusliigan Hurmoksen ryhmässä. Vasenkätinen lupaus haastaa konkari Helkalaa ja muodostaa laadukkaan passarikaksikon.

Avainpelaaja: Taavi Tuominen. Hakkuri on jo vuosikaudet ollut sarjan parhaimmistoa pelipaikallaan. Hurjan päivän sattuessa härkämäistä hyökkääjää ei pysäytä kukaan. Kovan käden lisäksi teknisesti taitava. Iän myötä saanut lisää tasaisuutta, mikä aiheuttaa vastustajille lisää päänvaivaa.

Valmentaja: Teemu Silventoinen

Kotisivut

Instagram

Facebook

Rantaperkiön Isku

Viime kausi: Isku otti taas ison askeleen eteenpäin, kun nuoret pelaajat kehittyivät. Joukkue taisteli tiukasti ylempään jatkosarjaan pääsystä ja oli lopulta alemman jatkosarjan ykkönen. Puolivälierissä East Volley oli parempi.

Tämä kausi: Joukkueen päävalmentajana jatkaa entinen liigapelaaja Petteri Friberg ja Isku luottaa samaan kaavaan, eli nuorten pelaajien kehittämiseen kohti liigakenttiä. Iskun vahvasta työstä kertoo, että kaksi Isku-pelaaja ponnisti liigaan, kun Oskari Sarajärvi siirtyi Akaaseen ja Henri Strengell Hurmokseen. Paljon nuoria lupauksia jatkaa, ja kun he ottavat taas uusia askelia eteenpäin, on Isku entistä kovemmin haastamassa sarjan kärkiryhmiä ja varmasti hamuaa kotietupaikoille. Myös jonkin verran uudistumista tapahtuu, kun keskipelaaja Aarni Ruohola (LP Kangasala M2), passari Jarno Koivuniemi (Pälkäne) ja yleispelaaja Severi Kolunsarka (LP Kangasala M2) siirtyivät ryhmään.

Uusi tuttavuus: Aarni Ruohola. U18-maajoukkueen avainpelaaja on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Oli jo toissa kaudella hetken Pälkäneen 1-sarjaryhmässä. Noussee heti 1-sarjan parhaiden keskipelaajien joukkoon ja potentiaalia on ilman muuta nousta tulevaisuudessa Mestaruusliigassa isoon rooliin.

Avainpelaaja: Boris Fiykov. Pitkä ja ulottuva hakkuri oli viime kaudella iso pala Iskun peliä ja rooli on varmasti iso tälläkin kaudella. Kuten monella muulla iskulaisella, tulevaisuudessa siintävät liigakentät. Voi tehdä todellisen läpimurron sarjan suurimpien tähtien kaartiin, löytynee pistepörssin kärkisijoilta.

Valmentaja: Petteri Friberg

Kotisivut

Instagram

Facebook

Pielaveden Sampo

Viime kausi: Sampo oli viime kaudella aiempien vuosien tapaan paikallisten nuorten lupausten ja muutaman konkarin yhteensekoitus, jossa oli aika ajoin mukana Savon farmipelaajia. Sampo oli runkosarjan kuudes ja alemman jatkosarjan toinen, ja eteni kuudennelta sijalta puolivälieriin. Niissä Kisko oli parempi.

Tämä kausi: Pielavedellä mennään tutulla kaavalla ja valmentajana jatkaa Sergei Ivanov. Yhteistyö Savo Volleyn liigaryhmän kanssa on tiivistä, sillä Sammon nuoret tähdet Aki Huikari ja Leo Laitinen siirtyivät täksi kaudeksi Savoon. Savolla on usea nuori sopimuspelaaja, jolle varmasti tekisi hyvää isot peliminuutit Sammossa. Kun heidän ympärilleen saadaan kokeneempia pelaajia Kasper Pennasesta Tuomo Ikoseen, Sampo saa taas laadukkaan ryhmän, joka voi huippukokoonpanollaan tehdä useampiakin kovia kaatoja kauden aikana.

Uusi tuttavuus: Kasper Pennanen. Lempostakin tuttu yleispelaaja palaa entisen seuransa paitaan edustettuaan viime kaudet Kyyjärveä liigassa. Kovakätinen laituri on huippuvahvistus 1-sarjatasolle ja on nuorelle Sammon ryhmälle tärkeä palanen yhdessä toisen yleispelaajan Lasse Räisäsen kanssa. Tämä pari muodostaa sarjan kärkikastiin kuuluvan yp-osaston.

Avainpelaaja: Aki Huikari. Nuori yleispelaaja teki viime kaudella läpimurron 1-sarjatasolle ja sai liigasopimuksen Savoon. Pelannee paljon Sammossa farmipelaajana ja on iso pala joukkueen pelaamista.

Valmentaja: Sergei Ivanov

Kotisivut

Facebook

Korjattu: Lasse Räisänen ei ole Sammon kokoonpanossa tällä kaudella.

PuMa-Volley

Viime kausi: Viime kausi oli nuorelle helsinkiläisjoukkueelle ensimmäinen 1-sarjatasolla. Avausvoittoa piti odotella tammikuun puolelle, mutta kauden aikana huomasi, kuinka isoja steppejä PuMa otti pelaajina ja joukkueena kauden edetessä. Loppukausi oli jo todella vahva ja joukkue nousi alemman jatkosarjan viimeiseltä sijalta seitsemänneksi.

Tämä kausi: Kasvutarina jatkaa, kun PuMalla alkaa toinen kausi 1-sarjatasolla. Ismo Tuominen jatkaa nuorien lupauksien koutsaamista. Viime kauden ryhmä on pysynyt hyvin koossa. Kaiken kruunuksi joukkue sai loistovahvistuksen, kun entinen liigatähti Miro Määttänen siirtyi KeiKan 2-sarjajoukkueesta sarjaporrasta ylemmäs. Pahojen loukkaantumisten jälkeen liigakentiltä pois jäänyt Määttänen on yhä huipputason hyökkäystaso 1-sarjakentille. Jos ja kun viime kevään kehityskäyrä jatkuu, PuMaa voi nostella kauden yllätyskortin asemaan. 

Uusi tuttavuus: Miro Määttänen. Muistetaan Ducksin ja Savon tähtipelaajana, yleispelaaja pelasi liigaa viimeksi kaudella 2019-20, minkä jälkeen siirtyi Sveitsiin, muttaa vammat muuttivat uran suuntaa. 1-sarjan mielenkiintoisin pelaaja alkavalla kaudella.

Avainpelaaja: Joona Katajamäki. Nuori ja sähäkkä libero nosi ryminällä 1-sarjan parhaimmistoon pelipaikallaan. Loistava puolustaja ja hengenluoja, joka varmasti kiinnittää tulevalla kaudella liigaryhmien mielenkiinnon.

Valmentaja: Ismo Tuominen

Kotisivut

Instagram

Facebook

Pälkäneen Luja-Lukko

Viime kausi: Kausi oli pälkäneläisseuralla haastava. Alkukauden odotukset vaihtuivat lopulta koko sarjan viimeiseen sijaan. Joukkue esitti välillä loistavia otteita, mutta taso ei tahtonut pysyä koko peliä, mikä teki voittamisen vaikeaksi.

Tämä kausi: Uusi kausi, uusi mahdollisuus. Seuralla alkaa viides kausi 1-sarjatasolla. Valmennus meni osittain uusiksi, nyt päävastuussa on seuralegenda Ville Mattila, jolla on laadukas apuryhmä ympärillään. Pälkäne on viime kausien tapaan sekoitus alueen nuoria lupauksia ja seurassa pidempään pelanneita pelimiehiä. Viime vuosina Pälkäne on kasvattanut myös useamman liigapelaajan. Taas uusia nuoria lupauksia hakee uutta steppiä, kuten libero Arttu Hokkanen (Lempo M2) ja yleispelaaja Jesse Mäenpää (Isku-Veikot M2). Viime kauden avainpelaajista Teemu Kuusela jäi pois, mutta tärkeät palaset kuten Jere Puolakka, Raivis Oiguss ja Verneri Halttula jatkavat. Kova hankinta on Iskusta tuttu passari Niko Lintula. Kun kirsikaksi kakun päälle heitetään tähtipelaaja Tomi Perkiö, Luja-Lukko on varmasti valmis nostamaan sijoitustaan viime kauden jälkeen. Farmikumppani Akaasta joukkue saa ison vahvstuksen, kun hakkuri Matias Tihumäki on mukana osassa peleissä. Joukkue pelaa koko sarjan komeimpiin kuuluvalla Kostia-areenalla. Aloitti kauden 3–1-voitolla HuKista.

Uusi tuttavuus: Arttu Hokkanen. Libero pelasi viime kaudet Lempossa pääasiassa 2-sarjaa ja muutamia pelejä 1-sarjassa. Näytti pätkillään, että pystyy kantamaan vastuuta 1-sarjatasollakin ja nyt on luvassa isoa roolia Pälkäneen takakentällä. 

Avainpelaaja: Verneri Halttula. Keskipelaaja on ollut jo monta vuotta pälkäneläisten tärkeitä palasia. Yhteispeli passarien kanssa toimii ja Halttula on todella tehokas hyökkääjä. Leijasyöttö sarjan parhaita.

Valmentaja: Ville Mattila

Kotisivut

Instagram

Facebook

Vantaa Ducks

Viime kausi: Ducks oli Mestaruusliigassa viimeinen, mutta säilyi sarjassa. Kauden jälkeen kuitenkin ilmoitti luopuvansa sarjapaikastaan taloushaasteiden vuoksi ja pudottautuvan 1-sarjaan.

Tämä kausi: Ducks halajaa takaisin liigakartalle. Seuran tavoite on kotisivujen mukaan paluu Mestaruusliigaan 2026–2027 eli tätä kautta seuraavan kauden 2025–26 päätteeksi. Se tarkoittanee sitä, että Vantaalla aiotaan olla heti tällä kaudella mukana kärkikahinoissa ja rakennetaan joukkueen pohjaa, joka taistelee pian liiganoususta. Viime kauden liigaryhmästä jatkaa neljä pelaajaa ja siirtorintamalla on tullut nuoria lupaavia nimiä mukaan. Hakkuri Alek Rastamo on ollut myös Ducksin mukana harjoituskaudella, hän olisi jättimäinen vahvistus ja nostaisi joukkueen aivan suosikkien rinnalle.

Uusi tuttavuus: Onni Palonen. Pelaajalegenda Matti Palosen poika pelaa ensimmäistä kauttaan 1-sarjassa. Lukiota käyvä yleispelaajan ja liberon rooleissa viihtyvä Palonen on osa Ducksin nuoria uusia lupauksia.

Avainpelaaja: Marko Määttänen. Yleispelaaja on ankkafanien monivuotinen luottoratsu. Teknisesti taitava ja monipuolinen Määttänen on 1-sarjaan huippuluokan pelaaja.

Valmentaja: Matti Palonen

Kotisivut

Instagram

Facebook

HuKi Jyväskylä

Viime kausi: Jyväskylästä kajahti taas, kun HuKi laittoi 2-sarjajoukkueen pystyyn ja vauhdikas meininki johdatti joukkueen aina 2-sarjan finaaleihin asti. Siellä TuTo oli parempi, mutta HuKi haki 1-sarjapaikkaa ja sai sen. 

Tämä kausi: Viime kauden menestysjoukkue jatkaa hyvin pitkälti. HuKilla on koossa erittäin mielenkiintoinen ryhmä, josta löytyy myös mukavasti kokemusta. Liigakentillä toissakaudella säväyttänyt libero Otto Keinonen on mielenkiintoinen kasvo, samoin viime kauden avainpelaajiin kuulunut Teemu Vanhamäki. Joukkuetta valmentaa 1-sarjan metkut läpikotaisin pelaajana tunteva Veli Manninen. Jyväskylässä vaikuttaa olevan oiva noususuhdanne ja meno voi siivittää pitkälle myös kentän puolella. Kausi alkoi 1–3-tappiolla Pälkäneelle.

Uusi tuttavuus: Timo Vaittinen. Konkaripeluri tekee paluun 1-sarjatasolla muutaman kauden jälkeen. Liigapeliä aikoinaan Muuramen paidassa. Yleispelaaja tuo tärkeää kokemusta kovista koitoksista.

Avainpelaaja: Otto Keinonen. Liberolla on kokemusta liigavauhdista. Ilmiömäinen puolustaja on iso pala jyväskyläläisten pelaamista ja masentaa monet hyökkääjät alkavalla kaudella.

Valmentaja: Veli Manninen

Instagram

Facebook

Outokummun Partion Karpaasit

Viime kausi: 2-sarjan välierissä, joissa HuKi oli parempi. Haki kauden jälkeen 1-sarjapaikkaa ja sai sen.

Tämä kausi: 1-sarjassa on usein noustu melko kokeneella joukkueella nopeastikin aivan kärkisijoille, kuten aikoinaan LeKi, TuTo ja Kisko ovat näyttäneet. Voikin ennustaa, että usealla entisellä liigapelurilla varustettu Karpaasit ei kuvia kumartele 1-sarjassa, vaan antaa heti oman panoksensa kärkikamppailuun. Karpaaseja ei voi edes pitää suurena mustana hevosena, sillä kokoonpanosta löytyy todella kovia nimiä, kuten Ville Louhela, Lasse Kukkonen ja Tuomas Karjalainen. Ei kannatakaan yllättyä, jos Karpaasien nimi onkin korkealla sarjataulukossa. Viime kauden ryhmä on pysynyt hyvin koossa ja uusiakin nimiä on ryhmään liittynyt, kuten Karjalainen ja Waltteri Kainulainen.

Uusi tuttavuus: Tuomas Karjalainen. Yhden välikauden jälkeen passari palaa 1-sarjatasolle. Kokemusta liigasta usealta kaudelta ja osoittanut olevansa huipputason pallonviskaaja 1-sarjaan. Karpaasit saa hänestä vuorenvarman pelinjohtajan.

Avainpelaaja: Ville Louhela. Hakkurilla on takanaan pitkä ja komea liigaura. Kävi vielä viime kaudella Hurmoksessa korvaamassa kovilla näytöillä. Kilpailee varmasti koko sarjan pistepörssin voitosta.

Valmentaja: Jarno Koponen

Kotisivut

Instagram

Facebook

Vaasan Kiisto

Viime kausi: Nuori vaasalaisjoukkue pelasi 2-sarjaa, jossa eteni puolivälieriin asti. Haki ja sai kauden jälkeen 1-sarjapaikkaa.

Tämä kausi: Nuorehko joukkue lähtee kokeilemaan uuden sarjatason vaatimuksia. Vaasassa kasvaa useita lupaavia pelureita, jotka saavat kovan haasteen 1-sarjassa. Mukaan on saatu myös muutamia kokeneempia pelaajia, kuten Nico Mäki-Valtari ja Jonatan Storgård, joten pelkästä junnuryhmästi ei ole kyse. Viljamaan veljekset Konsta ja Veeti säväyttivät beach volleyn nuorten MM-kisoissa viidennellä sijallaan. Siinä kaksikossa on varmasti pideltävää vastustajille myös parketin puolelle.

Uusi tuttavuus: Elias Kaijanto. Viime kaudella Kajastuksessa pelannut nuori hakkuri edustaa tällä kaudella Kiistoa 1-sarjassa ja Lempoa A-pojissa. On yksi Kiiston kehityskelpoisista nuorista lupauksista.

Avainpelaaja: Nico Mäki-Valtari. Liigakokemusta Vantaa Ducksista. Yp/hakkuri on Kiiston ryhmän ykköstähti, joka kantaa varmasti isoa vastuuta.

Valmentaja: Jussi Ahonen

Kotisivut

Instagram

Facebook

Kuvat: Antti Raunio, Enna Huurne, Roosa Vanhanen, Kari Kautto, Petri Huhtinen