Lempon hieno Itä-Suomen kiertue toi kaksi voittoa ja viisi pistettä

20.10.2024

M1 RUNKOSARJA OUTOKUMMUN PARTION KARPAASIT – LEMPO-VOLLEY 2–3 (25–18, 16–25, 20–25, 25–23, 13–15)

20.10.2024 Outokummun urheilutalo

Lempo-Volley päätti Itä-Suomen vieraskiertueensa sunnuntaina Outokummussa uutta tuttavuutta Outokummun Partion Karpaaseja vastaan. Lempo nappasi viikonlopun toisen ja alkukauden viidennen voittonsa erin 3–2 (18–25, 25–16, 25–20, 23–25, 15–13) ja pelasi tuloksellisesti mallikkaan vieraskiertueen ottamalla mahdollisista pisteistä 5/6. Lauantaina Lempo voitti East Volleyn 3–0.

Viime kaudella 2-sarjaa pelannut konkaripitoinen Karpaasit tiedettiin kovaksi kotijoukkueeksi, jolla on ei-niin-salainen ase, hakkuri Ville Louhela. Vielä viime kaudella Mestaruusliigassa Hurmoksesa tehokkaasti piipahtanut Louhela oli juuri niin kova kuin osattiin odottaa – jopa kovempi.

Ennen peliä nähtiin hieno jälleennäkeminen: Lempon huoltaja Jorma Lötjönen kertoi valmentaneensa Karpaasien Ville Louhelaa Lempäälän Jyryssä oman muistinsa mukaan D- tai C-junioreissa. Kaksikko vaihtoi kuulumiset ennen lämmittelyä.

Karpaasit laittoi Lempon Louhelan johtamana todella ahtaalle. Hakkuri paineli 33 pistettä ja oli hyökkäyksillään lähellä viedä Lemposta voiton. Meni 2,5 erää kunnes Lempo sai ensimmäisen voitetun pallon Louhelan hyökkäyksen jälkeen.

Lopulta peli päättyi kuitenkin kovan hakkurin pitkään lyöntiin viidennessä erässä – se taisi olla Louhelan pelin ainoa suora virhe. Niinpä Lempo sai tuulettaa yhtä lisäpistettä.

– Oltaisiin voitu saada Louhelan Villeä paremminkin kuriin ja napata ehkä muutama puolustus pelin aikana. Ville on sarjan parhaita hakkureita, ellei paras, ja pelasi todella hyvin eikä hyytynyt missään kohtaa, Lempon päävalmentaja Simo Puttonen kehui.

– Tänä viikonloppuna oli alkukauteen verrattuna hieman erilainen tilanne, kun tiedettiin että Eastilla Taavi Tuominen ja Karpaaseille Louhela on todella kovia hakkureita, joita täytyy seurata tarkkaan. Se teki peleistä taktisesti erilaisia alkukauteen verraten.

Peli oli ailahtelevaa ja paikoin virheherkkää, ja Lempolla oli omat saumansa neljännessä erässä viedä pelistä myös täysi pisteputki. Erityisen positiivista oli se, että Jyväskylä-pelin tapaan Lempo onnistui hävityn neloserän kasaamaan itsensä ja voittamaan viidennen erän.

Lauantain East-pelin rasituksia pyrittiin taklaamaan sillä, että Lempo vaihtoi kuusi pelaajaa avausseitsikosta. Vain Aaro Keisanen jatkoi avauksessa. Ensimmäinen erä oli kuitenkin Lempolle vaikea. Karpaasien Tuomas Tikan neljän pisteen syöttöputki erän keskivaiheilla ratkaisi erän.

Lempo heräsi pelaamaan avauserän jälkeen ja sai tekemiseensä lisää energiaa hyvillä tuuletuksilla ja vaihtokulman kannustuksella. Pelissä oli mukavasti tunnetta ja hieman kuittailua verkon läpi. Viidennessä erässä Karpaasien passari Tuomas Karjalainen katseli myös keltaista korttia.

– Oli mukava fiilis pelata, oli paljon tunnetta ja tuulettelua kentällä ja katsomosta. Paljon mukavampaa näin kuin että oltaisiin hiljaa, Puttonen kertoi.

Toinen ja kolmas erä olivat Lempolta tasaista tekemistä ja vaikka Louhelaa ei kuriin saatukaan, Lempon muu tekeminen oli riittävällä tasolla. Neljäs erä kääntyi lopussa Karpaasien Marek Pinterin hyvään syöttövuoroon. Viidennessä erässä Louhela oli kovaa valuuttaa, mutta Lempo onnistui kuin onnistukin viemään lisäpisteen.

– Peli ratkesi siihen, että pystyttiin kuitenkin pelaamaan ja ratkomaan palloja hieman laajemmalla materiaalilla, Puttonen näki.

Lempolta hakkuri Tino Vuori oli tehokas 18 pisteellään. Kovakätisen vasurin pelituntuma on vielä vajaata ja Vuori parantaa peli peliltä. Kasimir Vuorinen (12 pinnaa) ja Daniel Heinonen (9) hoitelivat osuutensa vahvasti yleispelaajina.

Karpaaseilta Louhelan ja Karjalaisen lisäksi esiin nousi takuuvarma yleispelaaja Tuomas Tikka, joka tehoili hyvin Louhelaa tukien 15 pistettä.

Lempon kovatahtinen lokakuu jatkuu kovalla tuplalla ensi viikonloppuna. Lauantaina 26.10. Lempäälä-areenaan saapuu kärkipeliin 1-sarjan suursuosikki Oulun Kisko, se peli kannattaa ehdottomasti saapua katsomaan paikalle. Sunnuntaina 27.10. pelataan Suomen Cupissa vieraspeli loistavan alkukauden pelanneen Pälkäneen Luja-Lukon vieraana. Silloin panoksena on paikka 3. kierrokselle Rantaperkiön Iskua vastaan.

Pelihaastattelu

Haastattelussa Simo Puttonen ja Jorma Lötjönen.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Pisteet

Lempo: Tino Vuori 18, Kasimir Vuorinen 12, Daniel Heinonen 9

Karpaasit: Ville Louhela 33, Tuomas Tikka 16, Juha Timonen 6

Yleisö: 203

Avauskokoonpanot

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Aatu Pöllänen, Tino Vuori, Daniel Heinonen, Aaro Keisanen ja libero Jyri Niemi

Karpaasit: Tuomas Karjalainen, Tuomas Tikka, Marek Pinter, Ville Louhela, Toivo Karttunen, Juha Timonen ja liberi Lasse Kukkonen