Miesten 1-sarjaa pelataan 12 joukkueella kaudella 2024–25

5.6.2024

Lentopallon miesten 1-sarjan joukkuemäärä kasvaa hienosti kaudelle 2024–25. Tulevalla kaudella sarjaa pelataan täydellä 12 joukkueen kattauksella.

Viime kaudella 1-sarjaa pelasi vain kahdeksan joukkuetta. Kun kaikki viime kauden joukkueet jatkavat, uusia joukkueita sarjaan tulee neljä.

Uudet joukkueet ovat Vantaa Ducks, Huhtasuon Kisa, Outokummun Partion Karpaasit ja Vaasan Kiisto.

Vantaa Ducks pelasi viime kaudella Mestaruusliigaa ja oli sarjan viimeinen. Karsintoja ei kuitenkaan pelattu. Kauden jälkeen Ducks tiedotti, että se pudottautuu taloustilanteensa vuoksi sarjaporrasta alemmas 1-sarjaan.

Muut kolme joukkuetta nousevat 2-sarjasta sarjaportaan ylemmäs. Jyväskyläläinen HuKi oli viime kaudella 2-sarjassa hopealla ja jatkaa jyväskyläläisten pitkää perinnettä 1-sarjassa (2010-luvulla mm. HuKi, Riemu ja JyLe). Karpaasit on viime kaudet ollut 2-sarjan kestomenestyjä ja nousee joukkueen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ensi kertaa 1-sarjaan. Karpaasit hävisi viime kaudella välierissä HuKille. Vaasan Kiiston viime kausi päättyi 2-sarjan puolivälierissä.

2-sarjaa viime kaudella pelanneelle Valkeakosken Isku-Veikoille ei myönnetty 1-sarjapaikkaa.

1-sarjassa jatkavat myös Lempo-Volley, hallitseva mestari Kuortaneen Murikat sekä Oulun Kisko, East Volley, Isku, Sampo, PuMa ja Luja-Lukko.

1-sarja 2024–25

East Volley, Savonlinna
Huhtasuon Kisa, Jyväskylä
Kuortaneen Murikat
Lempo-Volley, Lempäälä
Oulun Kisko
Outokummun Partion Karpaasit
Pielaveden Sampo
PuMa-Volley, Helsinki
Pälkäneen Luja-Lukko
Rantaperkiön Isku, Tampere
Vaasan Kiisto
Vantaa Ducks

Pääkuva: Roosa Vanhanen

Karttakuvan sijainnit ovat suuntaa-antavia.