Ennakko: Itä-Suomen tupla Lempolle hurja haaste

16.10.2024

MITÄ: Runkosarjan vierastupla East Volley – Lempo-Volley ja Karpaasit – Lempo-Volley 

MISSÄ: lauantaina Savonlinnan liikuntahalli ja sunnuntaina Outokummun urheilutalo 

MILLOIN: La 19.10. klo 16 ja su 20.10. klo 15

Ennakkohaastattelu

Haastattelussa Niko Montonen ja Kasimir Vuorinen.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohdat

Lempo-Volley kohtaa alkukauden kovimman haasteensa vierastuplan muodossa, kun Lempo pelaa kuudesta tärkeästä sarjapisteestä kaukana kotoa Itä-Suomessa. Lauantaina 19. lokakuuta tie vie Savonlinnaan East Volleyn vieraaksi, sunnuntaina 20. lokakuuta Outokumpuun Partion Karpaasien vieraaksi.

Otteluiden välissä Lempo majoittuu Savonlinnassa, josta jatkaa reissuaan hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntain aamutreenien kautta Outokumpuun.

– Tietenkin valmistautuminen on tärkeää, saada ensin hyvä treeniviikko alle ja sitä myöden hyvät lähtökohdat pelireissulle. Sen päälle kun on ruoka ja kaikki muut pienetkin asiat kunnossa, niin eiköhän peli suju, alkukauden tehokkain lempolainen Niko Montonen arvioi pitkän vierasreissun vaikutusta.

Lempolla on alla hieno 3–1-kotivoitto viime kaudella Mestaruusliigaa pelanneesta Vantaa Ducksista. Kausi on alkanut kolmella voitolla ja kahdeksalla pisteellä kolmesta pelistä (Kiisto, HuKi, Ducks). Tuleva vierastupla on tärkeä lisäpisteiden keräämisen kannalta, koska vastukset ovat kovat ja pitkä matkustaminen tuo haasteensa. Varsinkin kun Lempo ei viime kaudella ollut vieraskentällä parhaimmillaan, ja alkukauden avauspeli vieraskentällä oli haastava.

– Joukkueessa on hyvä fiilis kolmen voiton jälkeen, mutta kyllähän pelin pitää vielä paljon kehittyä, Lempon yleispelaaja Kasimir Vuorinen tietää tilanteen. 

– Nämä tulevat kovat vierasottelut näyttävät taas uutta mittaria, missä mennään.

Savonlinna on ollut Lempolle aina haastava paikka pelata kovaa kotijoukkuetta ja äänekästä kotiyleisöä vastaan. Viime kaudella Lempo lähti kahden Savonlinna-pelin jälkeen kotimatkalle yhteensä yhden vieraspisteen kanssa.

Viime kauden 1-sarjan välieräjoukkue East on avannut uuden kauden voitolla Sammosta ja tappiolla Kiskolle ja Iskulle. Suomen Cupissa Ducks oli parempi.

– Aina kun ollaan lähdetty Savonlinnaan, on kovaa saanut pelata pisteiden eteen. Se jatkuu varmasti. East on kova kotijoukkue, joten tiukka kamppailu varmasti luvassa, Montonen tietää.

Sunnuntain vastus Karpaasit on täysin uusi vastus Lempolle. Monena vuonna vahvasti 2-sarjassa esiintynyt joukkue nousi tälle kaudella sarjaporrasta ylemmäs. Karpaasit on aloittanut uudella sarjatasolla vierastappiolla Kiskolle ja kotivoitolla Ducksista. Suomen Cupissa Karpaasit haastoi hyvin liigajoukkue Savo Volleyn, jolle taipui 0–3.

– Karpaasit on pelannut kotona hyvin, vastassa on Eastin tavoin hyvä kotijoukkue. Ilmeisesti heillä on ryhmässään kovia kavereita, jotka ovat liigakentiltäkin tuttuja. Saadaan pelata kyllä kovaa, jos pisteitä halutaan matkaan, Vuorinen arvioi.

Viikonloppuun lähdetään sarjasijoituksilla Lempo kolmas, Karpaasit seitsemäs ja East kymmenes, mutta kausi on vasta alussa ja pelejä on pelattu eri määrä.

Kokoonpanot

Lempo-Volley sai Ducks-pelissä takaisin ryhmäänsä hakkuri Tino Vuoren, joka pelasi kauden ensimmäisen sarjapelinsä. Alkukauden vaivat alkavat olla voitettua tarinaa, ja Vuori rakentaa koko ajan parempaa ja parempaa pelikuntoa. Vasenkätinen hakkuri on varmasti isossa roolissa vieraskiertueella.

Lempon alkukauden hahmoihin voi nostaa nuoret yleispelaajat Niko Montosen ja Veeti Kososen. Montonen on paikannut myös hakkurina ja 38 pistettä on Lempon alkukauden kovin saldo ja riittää koko sarjan pörssissä sijaan kahdeksan. Kosonen tuli vaihdosta kentälle tehokkaasti ja oli ratkaisemassa Ducks-ottelua Lempon voitoksi.

Lempon päävalmentaja Simo Puttonen on pyörittänyt alkukaudesta laajaa rosteriaan monipuolisesti ja vastuuta on jaettu. Hyvin mahdollisesti sitä jaetaan myös Itä-Suomen kiertueella, jotta molempiin peleihin riittää tuoretta ukkoa parketille.

East Volleyssa huomattavin muutos viime kauteen on ollut se, että tähtipelaaja Teemu Silventoinen on ollut alkukaudella valmentajan roolissa. Silventoinen jättää ison aukon hyökkäystehoihin, vaikka tuo varmasti joukkueelle paljon myös valmentajan roolissa. Joukkueen ykköshärkä on tutusti hakkuri Taavi Tuominen, jonka tarkkailua Puttonen korosti joukkueelle harjoituskentällä. 45 pistettä alkukauteen takonut Tuominen on koko sarjan pörssissä kolmantena.

Eastilla on paljon tuttuja kasvoja, kuten ex-Lempo Arttu Moisio ja passari Henry Helkala. Joukkueessa on myös uusi kasvoja, kuten passari Alex Kärkkäinen ja keskitorjujat Ville Rissanen ja Markus Laatikainen.

Karpaasien ryhmä on täynnä kokemusta ja liigapelejä. Nippu on sarjan nimekkäimpiä ja etenkin kotikentällään sarjan kovimpia. Ville Louhela teki viime kaudella kovaa jälkeä liigakentilläkin, hakkuria täytyy Eastin Tuomisen tavoin pitää erityistarkkailussa. Kahteen peliin on syntynyt 27 pistettä.

Passipeliä pyörittää konkari Tuomas Karjalainen ja ryhmässä on muun muassa Tuomas Tikka ja Lasse Kukkonen. Lisämausteensa tuo farmiyhteistyö Karelian Hurmoksen kanssa, josta yleispelaaja Niklas Björlin ja passari Henri Strengell ovat olleet joukkueen mukana. Hurmoksella on sunnuntaina liigapeli kotona Hurrikaania vastaan, joten farmimiesten pelaaminen ei ole varmaa.

Seuraa heitä

Lempo: Tatu Vuorenmaa. Keskitorjuja on loistava torjuja, jolla on pahimmillaan tuhoisa syöttö. Vielä kun Lempo saa keskeltä lisää tehoja aikaan, Vuorenmaa nousee aiempaa suureen rooliin.

East: Aatu Nenonen. Ottamassa isoa roolia yleispelaajapuolella Teemu Silventoisen paikalta.

Karpaasit: Ville Louhela. Huippuhakkuri, 1-sarjan parhaita pelaajia. Parhaana päivänään pitelemätön.

Pisteet top 3

Lempo: Niko Montonen 38, Kasimir Vuorinen 29, Veeti Kosonen 25

East: Taavi Tuominen 45, Ville Rissanen 21, Aatu Nenonen 19

Karpaasit: Ville Louhela 27, Tuomas Tikka 20, Niklas Björlin 12