Lempo voitti lähes kolmen tunnin väännön Jyväskylässä

6.10.2024

M1 RUNKOSARJA HUKI – LEMPO-VOLLEY 2–3 (23–25, 27–29, 33–31, 25–17, 13–15)

6.10.2024 Gradia Viitaniemi, Jyväskylä

Lempo-Volley jatkoi voittojen tiellä miesten 1-sarjassa, mutta sarjanousija HuKi Jyväskylä laittoi Lempon todella ahtaalla kotikentällään Jyväskylässä. Lähes kolmen tunnin jännärissä 4/5 erää ratkottiin kahden pisteen erolla. 

Huimin oli kolmas erä, jossa Lempo hukkasi viisi ottelupalloa ja HuKi vei erän 33–31. Lopulta Lempo kuitenkin otti kaksi pistettä ja HuKi yhden erin 3–2 (25–23, 29–27, 31–33, 17–25, 15–13).

– Jos peliä kuvailisi yhdellä sanalla, se olisi vääntö. HuKi puolusti todella hyvin, ei saatu riittävästi kuolemaan eikä pallot jääneet rataan toivotusti. Jokainen piste ja voitto oli tänään todella kovan työn takana, Lempon parhaana palkittu Niko Montonen summasi pelin.

Lempon valmentaja Simo Puttonen mylläsi lähes koko avauskokoonpanonsa verrattuna sarja-avaukseen. Seitsikoksi marssi Ville Tuki, Veeti Kosonen, Aaro Keisanen, Niko Montonen, Daniel Heinonen, Eetu Ahonen ja libero Jyri Niemi.

Peli alkoi hermostuneesti molemmilta, sillä alussa nähtiin hurja määrä syöttövirheitä. Kuten erien pikkupisteet kertovat, oli vääntö huiman tasaista. Neljättä erää lukuun ottamatta, jota HuKi hallitsi, johtoasema vaihteli usein.

Kahdessa avauserässä Lempolla pysyi tasaisista tilanteista huolimatta maltti ja kontrolli omassa tekemisessä. Molemmissa erissä HuKi kiri loppuerien vahvoilla syöttövuoroillaan pelin tasoihin 20 pisteen korvilla. Toista erää Lempo johti 20–15, mutta HuKi tuli tasoihin. Lopulta jatkopallot kääntyivät Lempolle.

Erien katkaiseminen oli Lempolle haastavaa. Siitä kertoi varsinkin kolmas erä. Pitkän teräauon jälkeen HuKi sai vahvan alun ja Lempo otti erän aikana kehiin Joel Itäsen. Lempo sai erässä viisi ottelupalloa kolmeen pisteeseen, mutta ei käyttänyt mahdollisuuksiaan. Hienosti kannustanut kotiyleisö sai HuKin hurmioon ja joukkue vei tärkeän erävoiton.

Siitä voimaa saanut kotijoukkue hallitsi neloserää selvästi. Lopussa Lempo kiri, mutta Aleksi Oksasen huima hypäriputki teki erästä selvää jälkeä. Aatu Pöllänen ja Kasimir Vuorinen tulivat Lempolta kehiin ja jatkoivat myös vitoserään.

Siinä Lempo pääsi mukavaan 8–4-johtoon, mutta HuKi kiri vielä pelin kiinni. Vuorinen otti tärkeän torjunnan, 14–12. HuKi selvitti vielä yhden ottelupallon, mutta peli päättyi lopulta aikalisän jälkeiseen syöttövirheeseen. Näin Lempo pääsi tuulettamaan pitkän kamppailun päätteeksi.

– HuKi puolusti todella hyvin, eikä se ollut meille yllätys. Ei oltu riittävän valmiita pelaamaan niitä pitkiä palloja ja olisi pitänyt pystyä vastaamaan samanlaisella puolustuspelillä. Syöttöpeli oli vähän pehmeää ja varovaista tänään, pelisali ei ollut kaikkein helpoin syöttäjille ja vastaanottajille, Lempon valmentaja Simo Puttonen arvioi.

Lempon selvä ykköshahmo oli hakkurina pelannut Montonen, joka saldosi 1-sarjauransa korkeimmat pisteet 24. Montonen poltti lakkaa komeasti läpi pelin. Ville Tuki pelasi vahvan pelin passarina, Veeti Kosonen hyökkäsi useasti HuKin torjunnan päältä ja kokosi 13 pistettä. Aaro Keisanen oli tehokas ja summasi 11 pistettä.

– Onhan se erilaista hakkurina kuin pelata yleispelaajana, ei tarvitse kuin mättää palloa kenttään. Pallo kuoli tänään paremmin kuin viime kerralla, se oli hyvä asia, Montonen arvioi esitystään.

– Kyllä meidän suurin onnistuja oli tänään Niko hakkuripelissä, se oli laadukasta läpi ottelun, Puttonen kiitteli.

HuKi esiintyi rohkeasti ja varsinkin syöttöpaikalla laittoi Lempon ahtaalle. Passari Jaakko Siika-aho oli alituiseen vaarallinen syöttöpaikalla, samoin Oksanen. Otto Keinonen saldosi yleispelaajana kotijoukkueen isoimmat pisteet 17 ja sytytti tuuletuksillaan kotiyleisön. Konkari Veli Manninen hyppäsi kesken pelin hakkuriksi, kun valmentajan roolia veti Henrik Heinänen. Manninen upotti 16 pistettä ja palkittiin joukkueensa parhaana.

– Tästä kaudesta tulee todella hyvä ja laadukas 1-sarjassa. Alkukausi on sen osoittanut, sarja on täynnä laadukkaita joukkueita. Tässä sarjassa yksikään voitto ja piste ei tule helposti tai vahingossa, Puttonen arvioi.

Lempo jatkaa pelejään ensi lauantaina 12.10. viime kaudella Mestaruusliigaa pelannutta Vantaa Ducksia vastaan. Silloin kannattaa saapua Lempäälä-areenaan kannustamaan.

– Taas uusi vastustaja vastassa, kolmas putkeen. Mukava kohdata uusia porukoita, Montonen totesi.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Niko Montonen

HuKin paras pelaaja: Veli Manninen

Pisteet

Lempo: Niko Montonen 24, Veeti Kosonen 13, Aaro Keisanen 11

HuKi: Otto Keinonen 17, Veli Manninen 16, Aleksi Oksanen 14

Yleisö: 110

Avauskokoonpanot

Lempo: Ville Tuki, Veeti Kosonen, Aaro Keisanen, Niko Montonen, Daniel Heinonen, Eetu Ahonen ja libero Jyri Niemi

HuKi: Jaakko Siika-aho, Otto Juho Hulkkonen, Patrik Heinänen, Aleksi Oksanen, Sami Reunanen ja libero Simo Reunanen

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.