Ennakko: Uudistunut Lempo avaa 1-sarjakauden sarjanousijaa vastaan

26.9.2024

MITÄ: Runkosarjan avaus Lempo-Volley – Vaasan Kiisto

MISSÄ: Lempäälä-areena

MILLOIN: La 28.9. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ja Lempo-juniorit ilmaiseksi. Lisätietoa lipuista

LIVE: Lentis-TV

OTTELUISÄNTÄ: Sportia-Matti

Ennakkohaastattelussa Ville Tuki ja Jami Törrö

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohta

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjakausi pääsee vihdoin vauhtiin harjoituspelikauden jälkeen. Uuden kauden lähtölaukaus kuullaan lauantaina 28. syyskuuta Lempäälä-areenassa, kun Lempon vieraaksi saapuu Vaasan Kiisto.

Lempo-Volley lähtee uuteen sarjakauteen allaan neljä harjoitusottelua. Niistä tuli voitot Pälkäneestä ja Iskusta sekä tappiot Akaalle ja VaLePalle. Kiisto on kohdannut muun muassa harjoituskaudella Kyky-Betsetin, Murikat ja Tiikereiden 2-joukkueen. Viimeisessä treenipelissä Murikat oli parempo 5–0. Joukkue on saanut kovia harjoitusvastuksia ja on varmasti valmis uuden sarjatason koitoksiin. 

Kiisto on yksi neljästä uudesta joukkueesta tämän kauden sarjassa. Viime kausi meni 2-sarjassa, jossa joukkue oli puolivälierissä. 1-sarjalentopallolla on viime vuodet ollut vahva asema Vaasassa, kun Kiiston naiset pelasi useamman kauden 1-sarjaa. Kun naisten edustus putosi 2-sarjaan, Kiiston miehet täyttää toiseksi korkeimman sarjatason vaasalaiskiintiön.

Lempo oli viime kaudella runkosarjan ja ylemmän jatkosarjan kakkonen, mutta Kisko oli parempi välierissä. Lempo lähtee alkavalla kaudella kohentamaan sijoitustaan. Joukkue on jonkin verran uusiutunut, kun jatkavia pelaajia on yhdeksän ja uusia kasvoja kahdeksan. 

Myös valmennus meni uusiksi, kun pelaajana isossa roolissa viime kaudet ollut Simo Puttonen otti päävalmentajan vastuun apureinaan pelaajalegendat Anssi Vesanen ja Tomi Rumpunen. Kiistolla on myös uusi valmentaja, kun Jussi Ahonen on joukkueen uusi päävalmentaja.

Lempon libero Jami Törrö tietää, että alkava 1-sarjakausi on lähtökohdiltaan hyvin mielenkiintoinen ja vastustajista löytyy paljon laatua.

– Odottavaisin fiiliksin lähdetään uuteen kauteen. Ennakkoon ajateltuna on tulossa todella tasainen ja laadukas 1-sarjakausi. Joten katsotaan, mihin rahkeet riittävät. Sanoisin että meillä on laadukas materiaali ja se on meidän suurin vahvuus. Jokaiselle pelipaikalle on hyvän tasoinen jätkä laittaa, Törrö miettii.

Lempon passari Ville Tuen mielestä tekeminen on mennyt oikeaan suuntaan heinäkuun lopulla alkaneen harjoituskauden aikana.

– Pikkuhiljaa parempaan päin. Aluksi oli aika vaikeaa, mutta ollaan saatu harkkapelejä alle ja päästy kuusikkoa hiomaan harjoituksissa, joten alkavat temmotkin löytymään.

Tuleva vastustaja Kiisto ei ole Tuelle kaikkein tutuin. Lempo ja Kiisto eivät ole miehissä koskaan kohdanneet.

– Luultavasti tulee tasainen vääntö. Ei voida lähteä yhtään takkia auki, vaikka vastassa viime kaudella 2-sarjaa pelannut joukkue. Kiistolle on tullut täydennyksiä ja kovia pelaajia löytyy. Lähdetään pelaamaan sitä kuuluisaa omaa peliä, Tuki ennakoi.

Kokoonpanot

Lempo-Volley lähtee kauden avaukseen mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä harjoituskausi oli kokoonpanon suhteen melko rikkonainen. Niinpä päävalmentaja Puttonen ei ole kertaakaan päässyt peluuttamaan täyttä kokoonpanoaan.

Samalla Lempon laaja rinki on osoittanut arvonsa, kun loukkaantumisia ja sairastumisia on osunut urakalla harjoituskaudelle. Esimerkiksi hakkurin tontilla on jo nähty Tino Vuori, Tuomas Sillanpää, Aatu Pöllänen, Niko Montonen ja Joel Itänen.

Uusin palanen Puttosen palapeliin on yleispelaaja Kasimir Vuorinen. Viime kaudella SM-kultaa Hurrikaanissa voittanut pelaaja on ollut harjoituskauden jo Lempon vahvuudessa, joten hän sujahtanee soljuvasti Lempon systeemiin, vaikka pelituntuma onkin vielä vähäistä syyskaudelta.

Lempossa on peräti neljä paluumuuttajaa: mestaruuskevään 2023 jälkeen liigakentille siirtyneet ja nyt palanneet Vuorinen (viime kausi Hurrikaani), Arttu Lehtimäki (Savo) ja Jyri Niemi (Akaa) sekä 2022 liigaan siirtynyt Joel Itänen (VaLePa). Myös 2-sarjasta siirtynyt Teemu Nyström on tuttu pelaaja Lempo-kannattajille. Täysin uusia pelaajia ovat Vuori (Akaa), Nico Nurmesniemi (Tiikerit) ja Tatu Vuorenmaa (TuTo), jotka pelasivat viime kaudella liigakentillä.

Harjoituskaudella esiin ovat nousseet muun muassa uusia kehitysaskelia ottanut oma kasvatti Niko Montonen, oivassa vedossa oleva keskipelaaja Aatu Pöllänen ja yleispelaajan paikkaan taas totutteleva Joel Itänen. 

Kiisto koostu nuorista lupaavista pelaajista, joiden tueksi on saatu muutama kokeneempi avainpelaaja. Tuoretta liigakokemusta löytyy kolmelta uudelta hankinnalta: libero Aleksi Mäkiluoma (Tiikerit), hakkuri/yleispelaaja Nico Mäki-Valtari (Ducks) ja keskitorjuja Jonatan Storgård (Tiikerit). He muodostavat kovan kolmikon Kiistolle, johon kelpaa luottaa. Varsinkin Mäki-Valtarin tehojen kanssa Lempon tulee olla varuillaan lauantaina.

Heidän lisäksi vaasalaisilla on iso tukku nuoria lupauksia. Parivaljakko Konsta ja Veeti Viljamaa ovat todella mielenkiintoisia yleispelaajalupauksia. He loistivat nuorten beach volleyn MM-kisoissa ja taitavat pelurit voivat harpata heti 1-sarjatason avainpelaajiksi. Hakkuri Elias Kaijanto pelaa tulevalla kaudella A-poikien SM-sarjaa Lempon riveissä.

Täällä 1-sarjakauden kausiennakko, esittelyssä Lempon vastustajat

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Kasimir Vuorinen. Yleispelaaja tekee paluun Lempoon. Ei esiintynyt harjoituspeleissä, mutta voi nousta heti isoon rooliin Lempon pelissä. 

Kiisto: Nico Mäki-Valtari. Kiiston ykkösase, kovakätinen pelaaja, joka on saanut viime kaudet kokemusta liigatason vauhdista.