Ennakko: Lempo hakee kauden kolmatta – Ducks kova mittari

9.10.2024

MITÄ: Runkosarjaa Lempo-Volley – Vantaa Ducks

MISSÄ: Lempäälä-areena

MILLOIN: La 12.10. klo 15

LIPUT: 10/7€, alle 16v ja Lempo-junnut ilmaiseksi

OTTELUISÄNTÄ: Neste Mantunkulma

Ennakkohaastattelu

Haastattelussa Tino Vuori ja Simo Puttonen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohdat

Lempo-Volley palaa miesten 1-sarjassa Lempäälä-areenaan lauantaina 12. lokakuuta, kun edessä on kauden kolmas runkosarjaottelu.

Lempo jatkaa uusien tuttavuuksien kohtaamista, kun kahden sarjanousijan Kiiston ja HuKin jälkeen Lempo kohtaa sarjapudokkaan Vantaa Ducksin. Pitkään Mestaruusliigaa pelannut vantaalaisjoukkue päätti viime kauden jälkeen jatkaa taivaltaan sarjaporrasta alempana.

Lempo hakee lauantaina kauden kolmatta voittoaan. Viime viikonloppuna HuKi onnistui viemään Lempolta pisteen, mutta lempolaiset veivät kauden vierasavauksesta voiton 3–2. Kausi alkoi kaksi viikkoa sitten 3–0-voitolla Kiistosta. Ducks on kova mittari Lempolle, missä kohtaa joukkue menee.

Ducks on Lempolle täysin uusi vastus, joukkueet eivät ole koskaan kohdanneet. Vantaalaisryhmä on uudistunut melkoisesti viime kaudesta, mutta myös liigasta tuttuja nimiä on yhä joukkueen mukana.

– Kova porukka tulee vastaan. Ducks on pelannut monta vuotta Mestaruusliigaa ja ryhmässä on useampi viime kauden liigajoukkueen pelaaja. Heillä on paljon kovia pelejä alla viime kaudella, Lempon valmentaja Simo Puttonen tietää.

Ducks on aloittanut kauden kotivoitolla HuKista 3–0 ja vierastappiolla Karpaaseille 0–3. Lisäksi joukkue voitti Suomen Cupissa East Volleyn 3–1.

Lempon peli on ottanut alkukaudesta hyviä kehitysaskelia ja vastuuta on jaettu laajasti avauspeleissä.

– Odotan, että onnistutaan joukkueena syöttöpelissä paremmin kuin Jyväskylässä. Vastaanottoon luotan, että se kestää Ducksin syötön, niin päästäisiin pelaamaan hyvistä paikoista side out -peliä, Puttonen tuumii tulevan ottelun pelillisistä avainkohdista.

Kokoonpanot

Lempolla on kahdessa ottelussa ollut 13 eri pelaajaa avauskokoonpanossa, joten voi sanoa, että Puttosen johtama valmennus on halunnut tarjota näyttöpaikkoja laajasti. Jyväskylässä Lempolla vaihtui lähes koko avaus ja homma rullasi varsin mukavasti kolmannen erän ottelupalloihin asti.

Lempo on saamassa sairastuvalta hyviä uutisia, kun hakkuri Tino Vuori lähestyy pelikuntoa. Vuori pelasi viimeksi kauden avanneessa harjoituspelissä Akaa-Volleyta vastaan 30.8.

– Pikku hiljaa pelikunto lähenee, koko ajan tuntuu paremmalta. Pääsin alkuviikosta puntille kyykkäämään eikä paikat siitä ärtyneet. Eiköhän viikonloppuna olla jo ihan mukana, Vuori kertoo.

Kovakätisen hakkurin puuttuessa Lempon hakkuripeluutus on vaihdellut. Avauspelissä kulmapaikalla oli Joel Itänen, Jyväskylässä Niko Montonen. Montonen pelasi loistopelin tehden 1-sarjauransa ennätyspisteet 24 pistettä.

– HuKi-peli näytti ajoittain oikein hyvältä, mutta pelissä oli vielä häseltämistä. Treenin kautta mennään joukkueena eteenpäin. Ducks-peli ratkeaa kovaan syöttöön ja hyökkäykseen, Jyväskylässä peliä seuraamassa ollut Vuori arvioi.

Ducksin viime kauden liigaryhmästä jatkavat tällä kaudella passari Tommi Mäkelä, libero Ville Kattelus, yleispelaaja Marko Määttänen ja keskitorjuja Iiro Seppälä. Heidän ympärilleen Ducks pääsee rakentamaan laadukkaan pohjan. Määttänen ja Seppälä ovatkin olleet alkukaudella suuressa roolissa joukkueen pistetehtailussa.

Uusi pelaajia on myös tullut iso määrä. Liigasta saapui huippuhakkuri Alek Rastamo, mutta hän on tovin poissa kokoonpanosta. Häntä korvasi hakkurina viime peleissä Tampereelta Iskusta ja AitRista tuttu Aaro Enqvist. Ryhmässä on mielenkiintoisia nuoria lupauksia, kuten Onni Palonen ja Kermo Kiil. Joukkue on vahvistunut kauden alussa libero Hassib Rezailla ja keskitorjuja Connor Boylella, jotka ovat tuttuja lempolaisilla Karhulan Veikoista.

Joukkuetta valmentaa passarilegenda Matti Palonen, joka on Lempolle tuttu pelaajana KaVe-paidasta.

Seuraa heitä

Lempo: Tino Vuori. Alkukaudesta vaivoja, palaamassa kokoonpanoon lauantaina. Nouseeko heti avaukseen? Vasenkätisellä hakkurilla painava hyökkäys ja syöttö.

Ducks: Aaro Enqvist. Viime peleissä kantanut isoa roolia hakkurina. Tärkeä hyökkäysten päättäjä yhdessä Marko Määttäsen ja Iiro Seppälän kanssa.