Ennakko: Lempo testaa sarjanousija HuKin kotivireen

4.10.2024

MITÄ: Runkosarjaa HuKi – Lempo-Volley

MISSÄ: Gradia Viitaniemi, Jyväskylä

MILLOIN: Su 6.10. klo 15.30

LIVE: Lentis-TV

Ennakkohaastattelu

Haastattelussa Joel Itänen ja Veeti Kosonen.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lähtökohdat

Lempo-Volley pelaa kauden toisen runkosarjaottelunsa ja ensimmäisen vierasottelunsa Jyväskylässä sunnuntaina. Vastaan astelee sarjanousija HuKi Jyväskylä, eli Lempo pääsee testaamaan toisen sarjanousijan vireen kauden alkuun.

– Varmasti hyvin samanlaiset lähtökohdat kuin avauspeliin, koska toinen sarjanousija vastassa eikä hirveästi tiedetä, millainen joukkue on tulossa vastaan. Se on varma, että kovaa pitää taas pelata. Aina kiva päästä poikien kanssa reissuun. Siinä tulee aina oma lisämausteensa, kun pääsee vieraaseen halliin. Itselle täysin uusi pelipaikka enkä ole pitkään aikaan Jyväskylässä pelannut, Lempon yleispelaaja Veeti Kosonen kertoo.

Aloitetaan pienellä historiakatsauksella. Jyväskylä palaa pienen tauon jälkeen miesten 1-sarjakartalle, viimeksi JyLe pelasi 1-sarjaa kaudella 2018–19. Kun peruutetaan kymmenen vuotta taaksepäin, kaudella 2014–15 Lempäälän Kisa kohtasi omalla debyyttikaudellaan HuKin kahdesti. Silloin voitot kirjattiin Kisalle 3–0 ja 3–0.

Täältä voi muistella kymmenen vuoden takaista ottelujuttua LeKi–HuKi 6.12.2014

Sen jälkeen Kisa vieraili Jyväskylässä säännöllisesti, kun Liikunnan Riemu ja JyväsLentis olivat sarjassa mukana kolmella kaudella 2016–2019. Kisa pelasi kahdeksan kertaa jyväskyläläisiä vastaan ja otti kahdeksan voittoa. Nyt Lempo kohtaa ensimmäistä kertaa jyväskyläläisjoukkueen.

Lempo avasi kauden 2024–25 kotivoitolla Vaasan Kiistosta erin 3–0. Ottelu oli varsin laadukas ja vaasalaiset laittoivat hyvin hanttiin. 

– Kauden avaukseksi oli oikein hyvää peliä ja Kiisto antoi hyvän vastuksen. Saatiin pelata ihan tosissaan tuloksen eteen. Jäi mukava fiilis kaikin puolin, Lempo-valmentaja Simo Puttonen tuumi.

– Kauden avaus oli siinä mielessä hyvä esitys, että saatiin pelattua omaa, rauhallista peliä, ei tehty tehty liikaa omia virheitä. Siitä lähdetään omaa peliä koventamaan pikkuhiljaa, Lempon hakkuri Joel Itänen palaa Kiisto-pelin jälkitunnelmiin.

HuKi on päässyt uuden sarjatason makuun jo kahden pelin verran. Sillä on alla kaksi tappiota vieraskentiltä, 1–3 Pälkäneelle ja 0–3 Ducksille. Nyt HuKi pääsee ensi kertaa kotikentälleen ja kotiyleisön eteen, mikä varmasti antaa suuren energiabuustin joukkueelle.

– Ehdottomasti perus syöttö-vastaanotto pitää onnistua, jos haluaa voittaa, siitä aina lähdetään. Tärkeää on pelata omaa rauhallista peliä välittämättä vastustajan tekemisestä. Voitaisiin koittaa ottaa muutamia torjuntoja ja ässiä lisää tulevassa pelissä, se tekisi aina hyvää, Itänen tuumii.

Kokoonpanot

Lempo-Volley avasi sarjakauden tasaisella esityksellä, mistä kertoo neljän pelaajan tehneen seitsemän tai kuusi pistettä. Simo Puttonen peluutti koko lailla samaa kahdeksikkoa, sillä taktisena erikoisuutena oli kahden liberon taktiikka, jossa Jyri Niemi hoiteli puolustuspeliä ja Jami Törrö vastaanottoa. Ville Tuki esiintyi syöttövaihtojen erikoisaseena ja syöttikin tehokkaasti.

Lempolta puuttui avauspelistä kolmikko Teemu Nyström, Nico Nurmesniemi ja Tino Vuori. Hakkurin rooli on ollut alkukaudesta vaihteleva, Kiistoa vastaan ristipaikalle istutettiin Joel Itänen. Yleispelaajana uurastanut Kasimir Vuorinen pelasi kauden avauspelinsä.

HuKin valmentaja Veli Manninen vaihtoi toiseen sarjapeliin noin puolet avauskokoonpanostaan, joten HuKi on pelannut alkukaudesta varsin laajalla rosterilla. Manninen on myös itse hypännyt molemmissa peleissä hetkeksi kentän puolelle, nähdäänko konkari jopa avauksen hakkurina sunnuntaina?

HuKin ykköshakkuri Henrik Heinänen loukkaantui Ducks-kamppailussa. Toissa kaudella Lempon liigakarsinnoissa Kyyjärven paidassa kohdannut Otto Keinonen on jyväskyläläisten avainpelaajia. Hän on pelannut alkukaudesta liberona ja yleispelaajana, mielenkiintoista nähdä kummassa roolissa hänet nähdään sunnuntaina.

HuKilta löytyy riveistään kokemusta, kuten yleispelaaja Timo Vaittinen ja passari Jaakko Siika-aho. Liigavauhtiakin Kyyjärvellä maistanut yleispelaaja Aleksi Oksanen on ollut HuKin alkukauden tehopelaaja yhdessä Henrik Heinäsen kanssa. Jyväskyläläisiltä löytyy takataskusta vielä kaksi jokerikorttia laiturien paikalle, kun kokeneet Simo Näkki ja Teemu Vanhamäki eivät ole vielä avanneet pelikauttaan.

Seuraa heitä

Lempo: Veeti Kosonen. Pelasi hienon harjoituskauden ja on ottanut taas uusia kehitysaskelia. Yleispelaaja ei päässyt vielä kehiin sarja-avauksessa, mutta pääseekö irti Jyväskylässä? Kimmoissa peluri hyökkää todella korkealta.

HuKi: Otto Keinonen. Liberon roolissa sarjan parhaita pelipaikallaan. Näytti Ducksia vastaan, että myös yleispelaajan rooli sopii hyvin teknisesti taitavalle pelaajalle. Keräsi Vantaalla kymmenen pistettä.