Lempo aloitti vierasreissun East-voitolla

19.10.2024

M1 RUNKOSARJA EAST VOLLEY – LEMPO-VOLLEY 1–3 (20–25, 13–25, 25–21, 20–25)

19.10.2024 Savonlinnan liikuntahalli

Lempo-Volley aloitti Itä-Suomen vieraskiertueensa miesten 1-sarjassa lauantaina haastavana pelipaikkana tunnetusta Savonlinnan liikuntahallista. Viime kaudella Lempo lähti Savonlinnasta kotimatkalla kahdesti tappio niskassaan.

Tällä kertaa matkaan lähti täysin pistepotti, kun Lempo voitti East Volleyn 3–1 (25–20, 25–13, 21–25, 25–20).

– Savonlinnassa on aika vaikea pelata, vastustaja puolustaa hyvin eikä anna ilmaiseksi juuri mitään. Onneksi saatiin pidettyä lopulta omasta pelistä kiinni. Ja varsinkin torjuntapeli oli hyvää, napattiin paljon koppeja, Lempon parhaana palkittu Joel Itänen iloitsi.

Kaksi avauserää olivat selvästi vierasjoukkueen hallintaa. Avauserä oli Lempolle 20–10 ja toinen erä 21–11. Varsinkin torjuntapeli oli Lempolla erinomaista ja Eastin tehokasta hakkuria Taavi Tuomista saatiin hidastettua hyvin. Kun vahvaan torjuntapeliin lisättiin onnistunut syöttöpeli, Lempo pääsi pitkälle erätauolle kahden selvän erävoiton turvin. Avauserässä East pääsi vielä hieman hätyyttelemään ja kiri parhaimmillaan eroa neljään pisteeseen, mutta Lempon hermot pitivät.

Pitkän tauon jälkeen peli tasaantui selvästi. East teki oivan muutoksen vaihtamalla Aatu Nenosen (keskeltä yleispelaajaksi) ja Markus Laatikaisen paikkoja keskenään. Kun Lempon vahva oma tekeminen hieman tasaantui pitkän tauon jälkeen, East pääsi karkaamaan kolmannessa erässä alussa johtoon. Sitä Lempo ei saanut missään kohtaa enää kurottua kiinni.

Peli kulki hieman samoja ratoja kuin kauden ensimmäinen vieraspeli Jyväskylässä, kun Lempo menetti 2–0-johdon ja ottelupallon ja HuKi venytti kamppailun viiteen erään, jonka Lempo silloin voitti. Nyt Lempolla piti pelikontrolli omasta tekemisestä paremmin. Vierasjoukkue tuli neloserän alkuun uudella ilmeellä ja vei tasaisen erän lopulta nimiinsä. Niinpä vierastupla aloitettiin tärkeillä pisteillä.

– Peli alkoi helponlaisesti, saatiin ero aika helposti, mutta annettiin vastustajan tulla liian helposti peliin mukaan. Kolmannessa erässä olisi ollut riittävästi paikkoja voittaa erä. Erän alku lähti huonosti liikenteeseen, siitä heikosta hetkestä olisi pitänyt päästä nopeammin ylös, Lempon päävalmentaja Simo Puttonen ruoti.

Tällä kertaa hakkurin paikalla Lempolla pelasi Joel Itänen ja vahvasti pelasikin. Itänen tehtaili kentän korkeimman saldon 24 ja palkittiin Lempon parhaana. Lempon passari Ville Tuki antoikin Itäselle paljon ruokaa.

– Kyllä se hakkurin rooli ihan hyvin lähti alun jälkeen. Siinä on aina oma haasteensa, kun vaihtelee pelipaikkoja, mutta onhan niitä toistoja alla hakkurin roolissa, Itänen tuumi.

Savonlinnasta kotoisin oleva Veeti Kosonen esiintyi hienosti vanhassa kotisalissan tehden 12 pistettä. Tatu Vuorenmaa loisti varsinkin kahdessa avauserässä: Hän teki avauserään komeat seitsemän pistettä ottaen useamman hienon torjunnan. Toisen erän Vuorenmaa ratkaisi pitkällä syöttöputkellaan.

East Volleylta hakkuri Taavi Tuominen oli tutun tehokas 22 pisteellä. Nuori keskitorjuja Ville Rissanen pelasi hienon pelin kooten kymmenen täppää.

Lempon idän kiertue jatkuu sunnuntaina Outokummussa, kun vastaan astelee kova kotijoukkue Karpaasit. Ottelu alkaa kello 15.

– Hyvillä miettein huomiseen. Oli tänään kauden parasta syöttöpeliä. Jos saadaan sama jatkumaan ja ehkä vähän vielä vähän parannettua, aina parempi, Puttonen mietti jo tulevaa.