Lempolle yksi sarjapiste Lempäälä-areenan avauspelistä

18.2.2024

N1 RUNKOSARJA LEMPO-VOLLEY – TAPANILAN ERÄ 2–3 (17–25, 25–14, 22–25, 25–13, 12–15)

18.2.2024 Lempäälä-areena

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjajoukkueen avausvoitto Lempäälä-areenassa jäi vielä odottamaan tulevaa, mutta ensimmäisen sarjapisteensä Lempo onnistui nappaamaan. Avauspelissä uudessa areenassa oli vastassa kärkikamppailussa Tapanilan Erä, jolle Lempo hävisi niukasti 2–3 (17–25, 25–14, 22–25, 25–13, 12–15).

Samalla Erä nousi Lempon kanssa tasapisteisiin ja nousi kakkoseksi Lempon ollessa nyt kolmas, kun lempääläisillä runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Lempon kahden pelin voittputki päättyi, mutta kuudesta edellispelistä Lempo on onnistunut napsimaan sarjapisteitä.

Uusi areena toi mukanaan mukavasti yleisöä, Lempon tämän kauden naisten yleisöennätys 131 katsojaa. Isossa areenassa oli runsaasti tilaa puolustaa ja hakea palloja, yhtäkään kattokosketusta ei esimerkiksi nähty.

– Kyllä mä tykkäsin täällä pelata, ja oma pelikin sujui, Lempon hakkuri Karoliina Viitaniemi arvioi.

Erä-pelistä osattiin odottaa tasaista ja kovatasoista. Avauserän pelaaminen on selvästi lempolaisille vaikeaa uudessa areenassa: miehet ja naiset ovat pelanneet nyt kolme peliä Lempäälä-areenassa ja hävinneet kaikissa avauserän.

Hieman yllättäen Lempo hoiteli oman voittoeränsä murskaluvuin. Kakkoserässä Lempo antoi Erälle 14 ja neljännessä erässä 13 pistettä.

Voittoerien jälkeen Lempo ei kuitenkaan pystynyt pitämään tasoaan. Kolmatta erä Lempo johti pitkään ja tilanne oli vielä 20–18 kotijoukkueelle. Erän hakkurin Sanni Vallinin kovat hypärit käänsivät tärkeän erän vierasjoukkueelle.

Vitoserässä kokemus oli jälleen kerran valttia ja Erä vei arvokkaan lisäpisteen nimiinsä.

– Pääosin tekeminen oli hyvää, mutta aika ailahteleva. Pisteputkia tuli molemmille. Olen kuitenkin ylpeä meidän esityksestä, Viitaniemi arvioi.

Kuten Viitaniemi totesi, Lempon pelasi heilahteli paljon erien välissä.

– Voittoerissä oli pelaamisessa parempi fiilis ja tatsi, se kantoi niissä erissä pitkälle. Onnistuttiin hyökkäämään rohkeammin voittoerissä, Lempon passari Riikka Vuorentausta arvioi.

Osa Lempo-pelaajista urakoi lauantaina A-tyttöjen SM-välierissä, josta tuli paikka SM-finaaleihin puolustamaan viime kauden mestaruutta. Niinpä pelivuorossa olivat 1-sarjakamppailussa pääosin muut kuin A-ikäiset.

Hakkuri Viitaniemi kiitti isosta passimäärästä tehoilemalla 23 pistettä ja keskipelaaja Saara Tyrkkö oli taas elementissään 15 pisteellään. Myös yleispelaajat Adelia Launonen ja Roosa Päykkönen olivat tehokkaina 13 pisteellä.

Erän pelistä huokui kokemus ratkaisuhetkillä. Muun muassa keskipelaaja Annika Kivioja teki ison tukun voittavia suorituksia ratkaisuhetkillä. Joukkueen parhaana palkittiin passari Anna-Sofia Heimonen. Libero Sini Eerola pelasi kauden avauspelinsä ja noukki ison kasan hienoja puolustuksia kuten myös toinen libero Johanna Passi.

– Tiukka kärkipään peli. Erä oli juuri sellainen joukkue kuin odotinkin. Kokenut joukkue, ja vaikka vietiin kaksi erää suhteellisen selvästi, heillä ei iskenyt paniikki päälle. Viides erä harmittaa, ei oltu siinä parhaimmillamme. Ei oteta tappiosta liikaa stressiä, ollaan hyvällä tiellä ja mennään eteenpäin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

Lempon kausi jatkuu yhden vapaan viikonlopun jälkeen runkosarjan viimeisellä kotipelillä 3. maaliskuuta.

– Otetaan alle hyvät treeniviikot, sisuunnutaan tästä ja viedään seuraava peli, Vuorentausta lupasi.

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon Dammenberg-pelaaja: Karoliina Viitaniemi

Erän Dammenberg-pelaaja: Anna-Sofia Heimonen

Raadissa Lempon yhteistyökumppanin Hoivasillan Mira Huurne

Yleisö:  131

Pisteet

Lempo: Karoliina Viitaniemi 23, Saara Tyrkkö, 15 Roosa Päykkönen 13, Adelia Launonen 13

Erä: Sanni Vallin 16, Mette-Maarit Aro 12, Annika Kivioja 9

Seuraava peli:

Lempo kohtaa runkosarjan viimeisessä kotipelissään 3.3. Puijon 3. maaliskuuta Lempäälä-areenassa, Erä pelaa 25.2. RaisUn vieraana.

Avauskokoonpanot

Lempo: Riikka Vuorentausta, Adelia Launonen, Saara Tyrkkö, Karoliina Viitaniemi, Roosa Päykkönen, Saara Rajala ja libero Anna Kaisa Kerminen

Erä: Anna-Sofia Heimonen, Mette-Maarit Aro, Ida-Maria Mämmi, Sanni Vallin, Laura Malmivuori, Annika Kivioja ja liberot Johanna Passi ja Sini Eerola