Kisko nappasi johdon välieräsarjassa - Finaalipaikka ratkeaa Lempäälässä

16.3.2024

M1 1. VÄLIERÄ OULUN KISKO – LEMPO-VOLLEY 3–1 (25–18, 23–25, 25–17, 25–23)

Sarjan tilanne: 1–0 Kiskolle

16.3.2024 Ouluhalli

Lempo-Volley avasi miesten 1-sarjan välierät vieraskentällä Oulun Kiskoa vastaan. Ensimmäisen kiinnitykseen nappasi Kisko, joka voitti 3–1 (25–18, 23–25, 25–17, 25–23). Kiskon voitto tarkoittaa, että oululaisilla on etulyöntiasema sunnuntaille.

Finaalipaikka ratkeaa huomenna sunnuntaina Lempäälä-areenassa. Lempo tarvitsee voiton sekä sen jälkeen 25 pisteeseen pelattavan kultaisen erän voiton. Kiskolle riittää finaalipaikkaan joko pelin tai kultaisen erän voitto.

Oulussa nähtiin Lempon kaudelle tyypillinen ailahteleva peli ja vieraspelaamisen haasteet jatkuivat. Lempo sai parsittua pelitauon aikana pelaajat pelikuntoon, mutta Kisko jyräsi kivenkovan vastaanottonsa, laadukkaan puolustamisen ja hakkuri Veeti Parkkisen johdolla voittoon.

– Peli ratkesi lopulta moneen pieneen asiaan, mutta ehkä suurin niistä oli meidän syöttö-vastaanotto-pelaaminen. Meidän syöttö oli aika virheherkkää eikä kovin tehokasta, kun Kiskon vastaanotto taas oli todella hyvää koko pelin, Lempon parhaana palkittu Tuomas Sillanpää tuumi pelin jälkeen.

Tuomas Alatalo oli Lempon naisjoukkueen matkassa puolivälieräavauksessa, kun Lempo voitti Puijon vieraskentällä ja pelaa sunnuntaina välieripaikasta miesten kamppailun jälkeen. Niinpä Lempon peliä johti Kari Nieminen apunaan Marko Laakso.

Lempo marsitti avauskokoonpanoon Matti Toivolan, Daniel Heinosen, Aatu Pölläsen, Tuomas Sillanpään, Simo Puttosen, Eetu Ahosen ja liberoksi Jami Törrön. Kisko pääsi parhaillaan, kun Petteri Kiilunen oli taas pelikunnossa. Kokenut kapteeni-libero olikin iso lisä joukkueen peliin edellisen Kisko-kohtaamisen jälkeen.

Liekö Lempolla pitkä junamatka vaivannut, mutta avauserä oli selvästi Kiskon heiniä. Kotijoukkue sai hyvän latauksen ja apuja hienosta kotiyleisöstään (490). Nieminen otti kaksi aikalisää ennen Kiskon kymmenettä pistettä. Loppuerässä Lempo pääsi pelin juonesta kiinni, mutta pelin koheneminen ei riittänyt nousuun.

Toinen erä lähti tasaisemmin. Erän aikana Aaro Keisanen kävi kentällä Eetu Ahosen paikalla. Kisko oli hieman etujohtoasemassa, mutta Lempo nousi kreivin aikaan ohi. Tilanteessa 21–21 Jani Liski tuli syöttövaihdosta syöttämään. Ensin todella paha syöttö ja Lempolle piste, sen jälkeen suora ässä. Lempo sai riittävän johdon ja tasoitti erät.

Pitkän tauon käytti tehokkaammin Kisko. Lempolle tuli kaudelle tyypillisesti hyvän erän jälkeen huono erän alku ja Kisko karkasi kolmoserässä nopeasti selvään johtoon. Lempo toi erän aikana kehiin yleispelaajiksi Niko Montosen ja Veeti Kososen. Kiskon johto oli parhaillaan 17–8 eikä kolmoserän voittajasta ollut epäselvyyttä.

Lempo palautti avauskokoonpanonsa kehiin neloserän alkuun sai revittyä vielä koneesta irti hyvän alun. Lempo sai pelissä ensi kertaa yli kahden pisteen johdon 12–8-johdossa Kiskon virheillä. Kotijoukkue kiri edun kuitenkin nopeasti kiinni. Erä eteni tiukkana 22–22-tilanteeseen, jolloin Kisko onnistui kahdesti. Lempo selvitti ensimmäisen ottelupallon, mutta Jere Salmela viimeisteli toisesta Kiskon avausvoiton.

Lempo on kovan paikan edessä sunnuntaina. Kauden viisi Kisko-kohtaamista ovat nyt voitoin 3–2 Kiskolle. Tähän mennessä jokainen peli on päättynyt kotivoittoon.

Kisko voitti Lempon vastaanottonsa ja laajemman hyökkäysarsenaalin ansiosta. Kisko oli selvästi tehokkaampi keskipelissä. Myöskään laitapelissä ei Lempolla löytynyt vastaavia tehoja. Kisko supertähti Veeti Parkkinen jatkoi ilmiliekeissä. Lempo ei saanut hakkuria kuriin käytännössä millään ja Parkkinen tehtaili 23 pistettä. Hänen pimentämisessään onkin iso savotta sunnuntaille. Otso Hakalan roolia ei voi myöskään aliarvioida: ilmiömäisen pelin pelannut yleispelaaja teki 16 pistettä ja haki useita ilmiömäisiä puolustuksia.

Lempon riveissä kuitenkin saatiin uskoa, että Kisko on voitettavissa. Joukkueen mielestä omassa pelissä on selvästi parannettavaa ja oman tason palauttamiselle voi olla mahdollisuus vielä kääntää ottelusarja.

– Jatkopaikka otetaan, kun jokainen keskittyy vielä vähän enemmän omaan tekemiseen jokaisella pelipaikalla. Lentopallo on aika momentum-laji, se voi kääntyä aika nopeastikin suuntaan tai toiseen, Sillanpää totesi.

LEMPO – KISKO KLO 14 LEMPÄÄLÄ-AREENASSA, TERVETULOA

Liput: 12/8€, alle 16v ilmaiseksi. Kausikortti ei käy.

Seuraava peli:

Toinen välierä pelataan sunnuntaina 17. maaliskuuta kello 14 Lempäälä-areenassa.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Daniel Heinonen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

Kisko: Eeli Kuukasjärvi, Otso Hakala, Leevi Alajärvi, Veeti Parkkinen, Jere Salmela, Juho Saukkonen ja libero Petteri Kiilunen